Bajnok az UNI Győr ETO HC – Hokiünnep Győrben

Fodor László
2024.04.15. 17:08

Aranyérmes lett a másodosztályú jégkorongbajnokságnak számító Andersen Ligában az UNI Győr ETO HC, miután a három nyert mérkőzésig tartó döntőt söpréssel, 3:0-ra nyerte meg a jászberényi Lehel HC ellen.

A győri Széchenyi Egyetem által fenntartott csapat a döntő harmadik mérkőzésén közel 700 szurkoló előtt 5:1 arányban győzött a Győri Jégsport Központban, a klub huszonhét mérkőzésből huszonnégyet megnyerve hódította el a kupát. Külön öröm, hogy a szezon legeredményesebb játékosa a győri Madácsi Benedek lett.

Boros Péter, az UNI Pro Sport Kft. sportigazgatója érdeklődésünkre elmondta, fantasztikus szezonon van túl a csapat, hiszen az Andersen Liga mellett két másik sorozatban is eredményesen szerepeltek.

A hazai egyetemi-főiskolai bajnokságban (MEFOB) ugyancsak aranyérmes lett a gárda, míg a szlovák bázisú Nemzetközi Egyetemi Ligában (EUHL) az előkelő hetedik helyen végeztek, itt a szlovák mellett székelyföldi és lengyel csapatok ellen is felmérhették tudásukat.

Boros Péter kiemelte, a Széchenyi Egyetem csapata ezzel bebizonyította, hogy az a különleges életpálya-modell, amit 2 éve megálmodtak, beváltotta a hozzá fűzött reményeket: játékosaik közül 15-en egyetemisták, melyből hatan voltak az SZE hallgatói ebben a szezonban. A klub fontosnak tartja, hogy olyan jégkorongozók alkossák az együttest, akik a sport mellett a „civil” karrierjüket is építeni szeretnék.

Kapcsolódó témák: #Andersen Liga | #Győr | #jégkorong | #Uni Győr ETO HC |