,,Az első számú vidéki klubbá szeretnénk tenni az ETO-t”

Fotó: etohc.hu
Pécskai István
2022.06.26. 11:07

„Gyárváros szolgálatáért” díjat kapott Nagy Ákos, a Győri ETO Hockey Club ügyvezetője tavaly. A város vezetése úgy vélte, a szakember évek óta elkötelezett, példamutató és magas színvonalú munkát végez a jégkorong egyesület menedzsereként.

Hozzátették, mivel sportos életmódra neveli a gyerekeket, s mindent megtesz a klub sikeres utánpótlás-neveléséért, rászolgál az elismerésre. ,,Hatalmas megtiszteltetés számomra, hogy megkaptam a díjat. Úgy érzem, bár vezetőként engem ért a szerencse, hogy átvegyem az elismerést, ez a kitüntetés az egész egyesület több éves munkáját dicséri. Úgy tekintek rá, hogy a csapatmunkánkat díjazták, így az egész közösségünk kapta. Egyáltalán nem számítottam rá, de természetesen nagyon jólesett. Egy ilyen nívós díjat viselni is tudni kell, komoly felelősséget jelent. Emellett motivációt ad, hogy a továbbiakban is a lehető legmagasabb szinten végezzem a munkám” – nyilatkozta Nagy Ákos a Győr+ Médiának.

A sportvezető Tatabányán született, tanulmányai lezárását követően sportmenedzserként diplomázott. Súlyemelőként kétszeres junior világbajnoknak vallhatja magát. Arnold Schwarzenegger legendás testépítő versenyén, az ázsiai Arnold Classicon pedig a hetedik lett.

Ennek fényében nem meglepő, hogy a jégkorongban erőnléti edzőként kezdett el tevékenykedni nyolc esztendővel ezelőtt. 2018-ban került az ETO szakmai csapatához, egy átalakuló félben lévő klub irányítását vállalta el. A győri egyesület nagy hangsúlyt fektet az utánpótlás-nevelésre, de nemcsak a fiatalok sikeresek, a felnőtt gárda is remekel, az elmúlt idényben az élvonalban szerepelhetett. Nagy Ákosnak továbbra is komoly ambíciói vannak, szeretné, ha a győri hoki országos szinten meghatározóvá válna.

,,Egyértelmű célom, hogy tovább építsük a klubot, s a magyar jégkorong első számú vidéki fellegvárává tegyük az ETO-t. Szeretnénk minél több gyerekkel megismertetni a téli sportokat. Szerencsére azt látom, hogy nagyon népszerű a gyerekek körében a jégkorong, ezt számokkal tudom alátámasztani. Az ovikori-program keretében csak tavaly hatszáz gyermeket tanítottunk meg korcsolyázni. A klub színeiben összesen négyszáz sportoló versenyez, a jégkorongozóink mellett immáron a műkorcsolyázóknak és a curlingeseknek is szurkolhatunk” – fejtette ki Nagy Ákos.

A sportvezető hosszú távon is Győrben képzeli el az életét.

Remekül érzem magam a városban. Aki a Rába-partjára költözik, egyből tapasztalhatja, hogy ez az egyik legélhetőbb település hazánkban. A gyermekem már itt született, nem is kérdés számomra, hogy a családommal hosszú távon szeretnék Győrben élni” – mondta Nagy Ákos.

Kapcsolódó témák: #Győr | #jégkorong | #jégsport | #Uni Győr ETO HC |