Ausztráliában járt az ETO-s tehetség

Németh Boglárka
2022.08.24. 14:50

Még csak 15 éves, de már lehetősége volt arra, hogy a világ másik felén focizzon és tanuljon idegen nyelvet. Papp Zsombor, a ETO U16-os csapatának tehetséges kapusa az ausztráliai Sydney-ben védett hat héten át, ahol a Manly United csapatban próbálhatta ki magát. Zsombor délelőtt nyelviskolába járt, délután pedig edzésekre, ahol rengeteg barátot szerzett.

A dedikált mezét is megmutatta Papp Zsombor, amikor a Győr+ Médiában mesélt ausztrál élményeiről. A tehetséges kapus az ETO FC U 16-os csapatában véd, nyáron azonban másfél hónap erejéig az ausztrál Manly United fiataljait erősítette. Édesapja szerette volna, ha Zsombor külföldön próbálja ki magát, így egy ott élő családi barát segítségével jutott Sydney-be. 

“Az edzések nagyon jók voltak, a csapat nagyon befogadó volt, edzettem az én korosztályommal, az U18-al, az U20-al és egyszer szerencsém volt a felnőttekkel is edzeni. Mindenhol nagyon jól fogadtak, nagyon sok barátságot kötöttem az ottani játékosokkal is. Az edzők is nagyon segítőkészek voltak, volt olyan, hogy nem tudtam edzeni menni vagy késésben voltam, de elugrottak értem, így oda tudtam érni. Edzésekben igazából nagyon hasonló volt“- mesélte csillogó szemekkel Zsombor, aki délután kettőig járt nyelviskolába, majd szaladt az edzésre. A fiatal azt mondja nagyon sokat fejlődött az önállósága, most már akkor sem jön zavarba, ha két vonattal és két busszal kell eljutnia valahova. 

Az ETO is támogatta a külföldi tapasztalatszerzést. Zsombor szerint technikailag és szakmailag nincs különbség a két csapat között, az ott megszerzett tudást pedig Győrben is szeretné majd kamatoztatni. “Az utolsó másfél hétben azért már gondolkoztam azon, hogy hiányzik a családom, szerettem volna velük találkozni, de nagyon nehéz volt otthagyni a barátaimat, mert a nyelviskolás barátaimmal lehet már nem is fogok találkozni, de azért már beszéltük páran, hogy valamikor, valahogy összefutunk Európában majd idősebb korunkban. A csapattól is elbúcsúztam, utolsó meccsükön az egyik gólt azt nekem ajánlották, odafutottak hozzám, amikor berúgták, mert ugye kint voltam. Remélem, hogy még találkozhatok velük. Most pedig szeretnék erre a szezonra koncentrálni minél több játéklehetőséget kapni”- nyilatkozta a védő.

A bajnokság nemsokára indul, ahogy az iskola is kezdődik. Zsombor Kazinczys diákként eddig is jó tanuló volt, idén pedig a nyári ráerősítés után az angol nyelvvizsga abszolválása is tervben van. 

Kapcsolódó témák: #ausztrália | #ETO | #Győr+ TV | #híradó | #labdarúgás |