Győri Audi ETO KC

Ambros Martín szerint Elek „levette a maszkot”

Fotó: O. Jakócs Péter
Nagy Roland
2022.05.11. 17:57

Az ötszörös győztes Győri Audi ETO KC a dán Team Esbjerg csapatával találkozik a női kézilabda Bajnokok Ligája elődöntőjében, a budapesti négyes döntő első játéknapján, június 4-én. A másik ágon pedig a címvédő norvég Vipers Kristiansand a francia Metz együttesével játszik. A Győr a 15.15-kor kezdődő első elődöntőt játssza szombaton az MVM Dome-ban. Az ETO és az Esbjerg eddig csupán kétszer találkozott egymással: 2017-ben hazai pályán és Dániában is az ETO győzött a BL-ben.

Négy nagyon jó csapat, világklasszisokkal a soraiban találkozik a Final Four-ban, és ilyenkor bármi megtörténhet. Itt majd az számít, hogy melyik együttes tudja megmutatni azon a két napon a legjobb formáját. A mentális felkészültség játszik majd fontos szerepet. Az Esbjerg a szezon során számos problémával találta szemben magát, de mindegyiket leküzdötte és eljutott a végjátékig. Dán és norvég topjátékosok egész sora alkotja a keretet, nehéz feladat bárkinek elütni őket a továbbjutástól, főleg ha az egyetlen mérkőzésen dől el” – értékelte a sorsolást az Audi ETO sajtótájékoztatóján Ambros Martín vezetőedző.

A Győr 14. alkalommal jutott a legjobb négy közé a BL-ben, 2007 óta ez csak egyszer, 2015-ben nem sikerült neki. A fináléba nyolcszor került be, amit ötször nyert meg, tavaly bronzérmes lett. A győriek idén csoportgyőztesként jutottak tovább, majd a negyeddöntőben 56–44-es összesítéssel búcsúztatták a francia Brest Bretagne együttesét. Az Esbjergnek ez lesz az első szereplése a BL legjobb négy csapata között.

Jól ismerem az ellenfelünket és a játékosait, biztos vagyok benne, hogy a szakmai stáb maximálisan felkészíti őket az ETO-ból, és az is biztos, hogy minden lehetőséget megragadnak, hogy legyőzzenek bennünket. Nehéz elődöntő lesz, de mi meg akarjuk nyerni a BL-t – fogalmazott Anne Mette Hansen az Audi ETO dán átlövője.

Anne Mette Hansen

A klub sajtótájékoztatóján Ambros Martín reagált arra is, hogy őt és a Ferencváros vezetőedzőjét, Elek Gábort is két bajnoki mérkőzésre eltiltották, és 200-200 ezer forintra megbüntették, miután a legutóbbi zöld-fehér rangadón összeszólalkoztak a pálya szélén. A határozat ellen a szakvezetők fellebbezhetnek, az eltiltások azonban ettől függetlenül hatályba lépnek.

Ambros Martín

A történtek és a meghozott ítélet nagyon nincs egyensúlyban. Fellebbezni fogok, mert szeretném megvédeni magam, az emberi méltóságom, és mert jogom van elmondani a véleményem egy olyan ítéletről, amit túlzónak tartok. Nem számítok arra, hogy a döntés megváltozik, és a hátralévő bajnokikon ott lehetek a pálya szélén a csapatommal, a fellebbezésre miattam van szükség. Elek Gáborral az eset óta nem beszéltünk, és úgy gondolom, nem is fogunk találkozni a következő meccsünkig, ő akkor „levette a maszkot” – nyilatkozta Ambros Martín.

Endrődi Péter

A sajtótájékoztatón Endrődi Péter, az Audi ETO elnökségi tagja elmondta, mint munkáltató fontosnak tartja, hogy a Győr vezetőedzője él a fellebbezés jogával, ebben támogatják is őt. Hozzátette, a klubot működtető gazdasági társaság által benyújtott licenckérelmet a szövetség elfogadta, így az ETO készen áll a következő szezonra.

A négyes döntő programja:

Június 4., szombat (15.15 és 18.00):

elődöntők:

15.15: Győri Audi ETO–Team Esbjerg (dán)

18.00: Metz (francia)–Vipers Kristiansand (norvég)

Június 5., vasárnap:

15.15: Bronzmérkőzés

18.00: Döntő