Minitorna Győrben

A végjátékban maradtunk le a továbbjutásról

Fotó: O. Jakócs Péter
MTI
2022.03.29. 20:23

A magyar U19-es labdarúgó-válogatott nem jutott ki a szlovákiai rendezésű, nyári Európa-bajnokságra, miután az elitkör győri minitornáján kedden 2-1-re kikapott Törökországtól, és négyesében a második helyen végzett.

Tímár Krisztián szövetségi edző együttese az Izrael elleni 0-0-s döntetlennel kezdte meg szereplését az 1. csoportban, majd Skóciát 3-0-ra legyőzte. Kedden, az utolsó körben Törökországgal mérkőzött meg, amelynek már nem lehettek továbbjutási reményei.

A mérkőzésen a magyarok a 22. percben szereztek vezetést, amely találattal sokáig csoportelsőnek számítottak. A 81. percben azonban a törökök egyenlítettek, de még az is belefért volna a házigazdák továbbjutásához, ugyanis a másik összecsapáson a 88. percig nem esett gól. Izrael azonban a hajrában szerzett góllal legyőzte Skóciát, és végül csoportelsőként zárt, a magyarok pedig kikaptak: a törökök a 94. percben, büntetőből szerezték meg a győztes találatot.

A magyarok az ugyancsak Győrben, valamint Gyirmóton rendezett selejtezőt Észtország, Ausztria és Fehéroroszország előtt nyerték meg tavaly októberben.

A korosztályos Eb-re az elitkör hét csoportjának győztese jut ki, a tornát június 20. és augusztus 2. között rendezik Szlovákiában.

U19-es Eb-selejtező, elitkör, 1. csoport, 3. forduló:

Törökország-Magyarország 2-1 (0-1)
Izrael-Skócia 1-0 (0-0)

 A végeredmény: 1. Izrael 7 pont, 2. Magyarország 4, 3. Törökország 3 (4-6), 4. Skócia 3 (2-5)

Galéria: O. Jakócs Péter

Kapcsolódó témák: #Győr | #labdarúgás | #magyar válogatott |