A szurkolókkal piknikeztek az ETO kézilabdázói

Fotó: Ács Tamás
Pécskai István
2022.08.30. 20:19

A régi hagyományokat idézve évadnyitó piknikezésre hívta szurkolóit a Győri Audi ETO KC. A zöld-fehér kézilabadacsapat az Audi Aréna melletti területen vendégelte meg a drukkereket, akik kötetlenül beszélgethettek a játékosokkal, a szakmai stáb tagjaival és az együttes vezetőivel. A klub ráadásul egy tál gulyáslevesre is meghívta a gárda szimpatizánsait. Remek hangulatban telt az esemény, a szurkolók ráadásul kiváló, napsütéses időben találkozhattak kedvenceikkel. Az ETO-tábor tagjai biztosították a kézilabdázókat arról, hogy a 2022/23-as idényben is maximálisan támogatják majd őket a lelátóról.

Endrődi Péter, az ETO ügyvezetője elmondta, mindent megtesznek, hogy tökéletes szezonjuk legyen, s minden fronton győzelemmel zárják az évadot.

,,Nekünk, a klub irányítóinak az a feladatunk, hogy stabilitást és megfelelő körülményeket biztosítsunk a világ legjobb női kézilabdacsapatának. Meg kell felelnünk az elvárásoknak. Nem foglalkozunk a múlttal, csak előre tekintünk. Készen állunk rá, hogy megcsináljuk a tökéletes szezont. Meg kell nyernünk a hazai bajnokságot és a Magyar Kupát. Be kell jutnunk a Bajnokok Ligája négyes döntőjébe. Mindent megteszünk, hogy meg is nyerjük a sorozatot” – hangsúlyozta Endrődi Péter.

A csapatot irányító spanyol Ambros Martín kiemelte, a siker kulcsa a védekezés lehet. Ebben nagy segítségére lehet az újonnan érkező francia másodedző, Raphaelle Tervel, aki játékosként kétszer is triplázott az ETO-val.

,,Ebben az évben a kőkemény védekezés visszatér Győrbe. A felkészülési találkozókon minőségi ellenfelekkel mérkőztünk meg. Ugyan adódtak problémáink, de azokat meg is oldottuk. Még nem értük el a csúcsformánkat, viszont azon vagyunk, hogy minden meccsen a maximumot nyújtsuk, s örömet szerezzünk a szurkolóinknak” – mondta a vezetőedző.

A pikniken bemutatkoztak a Győri Audi ETO KC új igazolásai: Sandra Toft, Line Haugsted, Yvette Broch és Ana Gros. Utóbbi kettő egyébként korábban már játszott a zöld-fehér együttesben. Gros 10 év után tért vissza Győrbe.

,,Jóval tapasztaltabb és érettebb játékos vagyok, mint amikor először játszottam az ETO-ban. Biztos vagyok benne, hogy ezúttal sokkal jobban tudom majd segíteni a csapatot. Nagyon boldog vagyok, hogy ismét Győrben kézilabdázhatok” – jelentette ki Gros.

Galéria: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Győri Audi ETO KC | #híradó | #kézilabda |