A sikeres bajnokság után kampányt indítanak a frizbisek

Győr+
2023.11.30. 13:15

Győri érmes helyezésekkel befejezte a szezont, illetve iskolai kampányt indít a sportág népszerűsítésére az általános és a középiskolákban a Magyar Repülő Korong Szövetség. Több száz sporteszközt kapnak az iskolák.

A bajnokságokban 2 győri csapat indult, az Up&Fly a női kupa ezüstérmét, a szintén győri Széchenyi István Egyetem SE frizbicsapata pedig a Ligakupa harmadik helyét szerezte meg.

Nemzetközi téren sikeres év áll a szövetség mögött. Az U20 mixed ultimate válogatott ezüstérmet nyert az olaszországi Európa-bajnokságon. Disc Golf sportágban pedig Szarvason Masters Európa-bajnokságot rendezett a Magyar Repülő Korong Szövetség, 27 ország 153 versenyzőjének a részvételével.

A Széchenyi-egyetem csapata

A 2024-es év fő feladatának az utánpótlás bázis kiszélesítését tűzte ki célul a szövetség. Ennek érdekében “Ezt kapd el” fantázia névvel elindítja nagyszabású kampányát az általános és középiskolákban, amelynek keretében több száz sporteszközt juttat el az MRKSZ az oktatási intézményekbe, az immár hazai sikersportágnak tekinthető Ultimate frizbi további népszerűsítése érdekében.

Kapcsolódó témák: #frizbi | #Győr | #Széchenyi István Egyetem |