Példamutató kiválóságokat köszöntöttek

P. Csapucha Adrienn Fotó: Marcali Gábor
2024.01.23. 16:45

Dr. Dézsi Csaba András és Szeles Szabolcs köszöntötte a Speciális Olimpia Nyári Világjátékokon eredményesen szereplő győri sportolókat. A Városházán tartott keddi ünnepségen a polgármester elmondta: tudja mit jelent a profi sport, éppen ezért nagyra értékeli amikor valaki példát mutat a fiatal generációnak.

„A profi sport, az eredmények egyfajta visszaigazolást is jelentenek, hogy hova jutottunk és el lehet gondolkozni, hogy hogyan tovább. Ami nekem polgármesterként még ennél is fontosabb, hogy azok a gyerekek akik látják, milyen kiváló sikereket lehet elérni, elmennek és választanak maguknak valamilyen sportágat. Örülök, hogy egyre több fiatalt motiválnak Önök is a teljesítményükkel” – kezdte köszöntőjét a Zechmeister-teremben tartott rendezvényen a városvezető.

Dr. Dézsi Csaba András ugyanakkor kiemelte, hogy mikor polgármester lett nagy kihívást jelentett, miként lehet még tovább fejlődni a sport területén Győrben. „Azt tapasztaltam, hogy voltak kiemelt és kevésbé támogatott sportágak. Jelenleg az a cél, hogy minél több embert hozzásegítsünk ahhoz, hogy minél színvonalasabb körülmények között tudjanak sportolni és természetesen cél az is, hogy minél többen sportoljanak profi kereteken belül. A többi között ezért is jött létre a már meglévő nagy klub, a GYAC mellett, egy hasonlóan nagy egyesület, a Rába ETO SE” – emelte ki a polgármester.

A Speciális Olimpia Nyári Világjátékok sorozatán legutóbb kosárban bronz, labdarúgásban és kézilabdában ezüst, míg erőemelésben egy ezüst és három bronz éremmel gazdagodott a magyar delegáció. A győri sportolók közül most 12 fiatalt köszöntöttek az eseményen. Hima Diánát, Serbán Dórát, Pozsgai Dórát, Orbán Mercédeszt, Hováth Roxánát, Király Arnoldot, Bolla Márkot, Barta Dorottyát, Rendi Olíviát, Szünstein Mónikát, Laukó András Zsoltot és Veres Gábort.

„Győr egy sportos város, büszkék vagyunk a sportmúltunkra, hagyományainkra, a kiválóságainkra, az értékeinkre. Magyarország pedig egy sportnemzet, izgalmas rendezvényekre készülünk. Vannak akiknek nem csak a sportpályán, de az életben is küzdeniük kell, akik itt ülnek példák lehetnek minden győri számára. Remélem, sok alkalmunk lesz még találkozni!” – fogalmazott Szeles Szabolcs, az alpolgármester egyúttal hangsúlyozta, nyitottak a támogatásra, a további együttműködésre.

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt