A Mosoni-Dunán rajtol a kajak-kenu szövetség Hazai Vizeken-sorozata

Szigeti Sándor Fotó: Graboplast Győri VSE
2023.04.21. 10:25

Több száz kajakost, kenust és SUP-ost várnak szombaton a győri Aranypart I. szabadstrandra, itt lesz ugyanis a befutója a 2023-as Mosoni-Duna túraversenynek. A vizes happening a Magyar Kajak-Kenu Szövetség Hazai Vizeken elnevezésű rendezvénysorozatának idei első állomása.

„Az előkészületek jól haladnak, igazi vízitúrás időt jósolnak szombatra, a beérkezett nevezések száma pedig az előzetes várakozásainkat is felülmúlja” – mondta el a Győr+ Médiának a Graboplast Győri VSE kajak-kenu szakosztályának elnöke.

Réteges öltözetet javasolunk mindenkinek, akik pedig valamelyik extrém távot választják, azoknak mindenképpen ajánljuk, hogy hozzanak magukkal vizet és némi harapnivalót, amivel pótolni tudják az elhasznált energiát. Természetesen rendelkezésre állnak majd a jól megszokott frissítőpontok is” – tette hozzá Weisz Róbert.

Nevezni korlátozott számban még a verseny reggelén is lehet személyesen a helyszíni beszállópontokon. Az online nevezés pénteken éjfélkor lezárul.

A legrövidebb táv Győrzámolytól 8 kilométer a Mosoni Duna kanyarulatain Győrig, a következő dunaszegi beszállással 16 kilométer. Ezen kívül Kimlétől 45, Mosonmagyaróvártól pedig akár 75 kilométeres szakaszt teljesíthetnek a résztvevők. Ez utóbbi két táv azonban már komoly felkészültséget feltételez – emlékeztetnek a szervezők.

Minden sikeres, a szintidőn belül megérkező befutó érmet kap, nevezni kajakkal, kenuval, sőt, SUP-pal is lehet.

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #Győr | #kajak-kenu | #vízitúrázás |