Tavaszi kajakünnepre készül Győr

Szigeti Sándor Fotó: Graboplast Győri VSE
2023.03.30. 20:31

A Mosoni-Duna Túraverseny a kajak-kenu sport tavaszi ünnepe, egyben szezonnyitó rendezvénye, amellyel elrajtol a 2023-as Hazai Vizeken programsorozat. Az eseményre ezúttal is több száz érdeklődőt várnak.

„A Mosoni-Duna Túraverseny egy remek hangulatú vizes happening, amikor több száz színes hajó egyszerre ereszkedik le a folyó csodaszép kanyarulatain egészen Győrig. Az eseményre nem csupán sportolók, hanem hobbi kajakosok, kenusok, sőt SUP-osok jelentkezését is várjuk” – hangsúlyozza a Graboplast Győri VSE kajak-kenu szakosztályának elnöke.

„A legrövidebb táv Győrzámolytól 8 kilométer a Mosoni Dunán, a hosszútáv dunaszegi beszállással 16 km. Van két extrém távunk is: Kimlétől 45, Mosonmagyaróvártól pedig akár 75 kilométeres szakaszt teljesíthetnek a résztvevők. Ez utóbbi két versenytáv már komoly felkészültséget igényel. A cél és befutó minden esetben az Aranypart I. szabadstrandja lesz Győrben” – teszi hozzá Weisz Róbert.

Weisz Róbert (fotó: Ács Tamás)

„A hajók eljuttatását a helyszínekre mi biztosítjuk. Mind a 4 állomáson frissítőpontok lesznek, és a túra teljes távján motoroshajó-kíséret gondoskodik a résztvevők biztonságáról. Minden sikeres, a szintidőn belül megérkező befutó érmet kap” – mondja Weisz Róbert.

Nevezni 10 éves kortól lehet, 14 éves korig szülői felügyelettel teljesíthető a túraverseny. A sportolók a szövetség honlapján, a hobbi kajakosok az evezzitthon.hu weboldalon adhatják le nevezésüket. A túra dátuma: 2023. április 22.

Kapcsolódó témák: #evezés | #Győr | #kajak-kenu |