A jövő birkózó reménységei versenyeztek Győrszentivánon

Fotó: Marcali Gábor
Nagy Roland
2022.02.27. 15:12

A diák II-es korosztály, vagyis a 10-12 év közötti gyerekek birkózó országos döntőjét rendezték Győrszentivánon a Molnár Vid Bertalan Művelődési Központban. A versenyen 52 klub 132 versenyzője szerepelt a különböző súlycsoportokban.

“Akik most itt szőnyegre állnak nem teljesen kezdők, hiszen már évek óta készülnek, edzenek, az országos versenyrendszerbe azonban most lépnek be, ez az első igazán komoly megmérettetésük. Az Olimpiai Sportparkban a pandémia alatt is tudtunk edzeni, ez a versenyeredményeken is megmutatkozik, az idei utánpótlás eredmények alapján a másodikok vagyunk a rangsorban Magyarországon – mondta Kozalk Tibor, a rendező Győri Atlétikai Club birkózó szakosztályának vezetője.

“Másfél éve dolgozom együtt elnökként a többi sportágunk mellett a birkózókkal is, és ezidő alatt is nagyon sokat lépett előre a sportág Győrben. Húsz-huszonöt fővel edzettek akkor a birkózóink, mára már több, mint hetvenen vannak, eredményesek, ezt támasztja alá az is, hogy országos bajnoki döntőt rendezhetünk. Van már olyan birkózónk, Gyurasits Máté személyében, aki a felnőtt válogatott keretnek is tagja – nyilatkozta a Győr+ Médiának Papp Oszkár, a GYAC elnöke.

A Győri Atlétikai Club egyik legfontosabb szakosztálya a birkózóké. Komoly hagyományokat visznek ők tovább, gondoljunk csak arra, hogy a város világbajnokot is adott a sportágnak, biztos, hogy kerülnek ki a fiatalok közül többen, akik méltó utódai lesznek Sillai Lászlónak. Örülök annak, hogy egy olyan példakép, egy egykori világklasszis birkózó Bácsi Péter is megtisztelte jelenlétével a gyerekek versenyét, hiszen ő egy igazi példakép számukra” – mondta Simon Róbert Balázs országgyűlési képviselő, aki a verseny kezdete előtt köszöntötte a résztvevőket.

Galéria: Marcali Gábor

Kapcsolódó témák: #birkózás | #GYAC | #Győr+ TV | #híradó |