A hétvégén Győrben zárul a szertornászok versenyszezonja

MTI Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
2023.11.02. 15:47

A hétvégén Győrben zárul a szertornászok versenyszezonja, az Olimpiai Sportpark ad majd otthont a mesterfokú bajnokságnak.

A hazai szövetség csütörtöki beszámolója szerint a szombaton és vasárnap sorra kerülő győri viadal lesz a felnőttek idei utolsó megmérettetése, amelyet a kétszeres Európa-bajnok Kovács Zsófia és a világbajnokságon hat szeren versenyző Balázs Krisztián sérülés miatt, míg a már olimpiai kvótás Bácskay Csenge az Egyesült Államokban való tanulmányai miatt kénytelen kihagyni.

“A mesterfokúval párhuzamosan lesz a Kismester bajnokság is. Ennek a versenynek komoly presztízse van mind a felnőttek, mind az utánpótláskorúak körében. Az idénynek egy meghatározó eseménye, így mindenki nagyon készül” – idézi a közlemény Altorjai Sándort, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) főtitkárát.

A versenyt követően az olimpiai kvótával még nem rendelkező versenyzők kevesebbet pihenhetnek, mivel nekik még ebben az évben elkezdődik a felkészülés a februári világkupa sorozatra, amelyen jegyet válthatnak a jövő év párizsi játékokra.

A felnőttek szombaton 15 órától versenyeznek az Olimpiai Sportparkban, a vasárnapi szerenkénti döntőket pedig 10.30-tól rendezik.

Kapcsolódó témák: #bajnokság | #Győr | #torna |