20 milliós támogatást kapott a várostól a Győri Úszó SE

Pécskai István Fotó: O. Jakócs Péter
2023.04.25. 11:29

A város vezetése 20 millió forintos gyorssegélyt adott a Győri Úszó SE-nek, amely a hétvégi kaposvári országos bajnokságon kiemelkedő szereplésével is bizonyította, rászolgál a támogatásra.

A városi közgyűlés legutóbbi ülésén határoztak a képviselők arról, hogy dr. Dézsi Csaba András polgármester saját keretéből, 20 millió forinttal támogatja a Győri Úszó Sportegyesület olimpiai felkészülését.

,,A Győri Úszó Sportegyesület kiemelkedő eredményeket ér el egyrészt a versenysport, másrészt pedig az utánpótlásnevelés területén. Nagyon fontos, hogy a gyerekek megtanuljanak úszni. Tradíció egyébként Győrben, hogy támogatjuk az egyesületet, amely az elmúlt hat évben körülbelül 600 millió forintot kapott a várostól. Ahhoz, hogy az egyesület az energiaválság idején is működni tudjon, most ez a gyorssegély kellett. Nagy világversenyeken vesznek részt az úszóink, és szeretnénk, ha megfelelő körülmények között tudnának felkészülni a viadalokra. A városban emellett zajlik az uszodafejlesztés, és visszatér az Úszó Nemzet Program Győrbe, ami elég sok tárgyalást igényelt. Emellett a klasszikus győri uszoda lyukas medencéjét is helyrehozzuk. Ami még fontos Győr életében, hogy elkészül az élményfürdő, ahol szintén lesz úszásra alkalmas medence. Több lesz a lehetőség tehát az úszásra, mint eddig” – fogalmazott a polgármester.

A Győri Úszó Sportegyesület a hétvégi kaposvári országos bajnokságon összességében 5 elsőséget ünnepelhetett, emellett 6 ezüst- és 4 bronzérmet gyűjtött, aminek köszönhetően az éremtáblán legjobb vidéki egyesületként a második helyet szerezte meg.

,,Nagyon pozitívan indultam a bajnokságra, mert jól sikerült a felkészülés, két táborban is részt vettem. Komoly önbizalommal álltam rajthoz mindegyik versenyszámomban. Sikerült megváltani a repjegyemet a világbajnokságra, aminek nagyon örülök” – árulta el Jakabos Zsuzsanna, az egyesület Eb-győztes klasszisa.

A versenyzők mellett a szakvezetés is elégedett volt a kaposvári országos bajnokság eredményeivel.

,,Nagy öröm számomra, hogy nemcsak a rutinos, hanem a fiatal versenyzők is jól teljesítettek az országos bajnokságon. A tavalyi év után szerettük volna megtartani a legjobb vidéki egyesület címet. Ez tükörsimán ment, sőt egy picit előre is léptünk, mert eggyel több érmet szereztünk, mint tavaly. Az én elvárásaim maximálisan teljesültek. Jakabos Zsuzsanna, Sebestyén Dalma és Szabó Szebasztián is biztosította helyét a világbajnoki csapatban. A fiatalokkal is elégedett vagyok, többen is teljesítették az EYOF-szintet, így szerintem négyen-öten képviselhetik majd Győrt az ifjúsági európai fesztiválon” – mondta Petrov Árpád, a Győri Úszó Sportegyesület vezetőedzője.

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #híradó | #támogatás | #úszás |