18 évesen a világ tíz legjobbja között

Szigeti Sándor
2023.09.07. 13:57

A tizedik helyen zárta a kajak maraton világbajnokságot a felnőttek mezőnyében a mindössze 18 esztendős, rendkívül tehetséges győri kajakos, Kolozsvári Brúnó.

A háromszoros ifjúsági világbajnok és friss Eb-bronzérmes sportoló élete második felnőtt világbajnokságán állt rajthoz. Tavaly még a 19. helyen végzett, idén beverekedte magát a legjobbak közé.

Mielőtt kiutaztál azt nyilatkoztad, hogy a legjobb tíz közé szeretnél kerülni. Ez sikerült. Elégedett vagy?

Igen, örülök ennek az eredménynek, mert nagyon erős volt a mezőny. Amit tudtam, azt kihoztam magamból, a maximumot mentem, és a verseny is jól alakult. Összességében azt mondhatom, reális ez a tizedik helyezés a felnőtt mezőnyben. Vannak még gyorsabbak nálam, de még újnak számítok itt, csak most november töltöm majd be a tizenkilencet.

Párosban Boros Adriánnal lettél ugyanitt hatodik. Volt ebben több?

Az idei Európa-bajnokságon bronzérmesek voltunk, azután pedig második helyen végeztünk egy rangos spanyol versenyen. Természetesen szerettünk volna ismét egy jó eredménnyel előrukkolni, de sajnos eltaktikáztuk magunkat. A négy hajós élbolyban mentünk, de nem próbálkoztunk meg a szökéssel, amit utólag már bánok. Egy idő után ugyanis beért bennünket a mezőny, és onnantól kezdve nagyon nehéz helyzetbe kerültünk.

Összességében hogy értékeled a nyári versenyeid?

Számomra a legértékesebb helyezés a Spanyolországban megszerzett ezüstérem, aztán természetesen a Eb-bronz következik. A vb-szereplést is figyelembe véve nem volt rossz nyár az idei nyár, de sportolóként természetesen mindig szeretnék fejlődni és előrelépni. Most viszont a pihenésé lesz a főszerep, ami jól fog esni, mert rengeteget edzettünk és készültünk a versenyekre.

Korábban a témában: