Szép otthonok a karitász támogatásával

J. Kovács Andrea Győri Egyházmegyei Karitász
2023.02.14. 14:04

A Győri Egyházmegyei Karitász tavaly öt lakhatási nehézségekkel küzdő családnak segített rendbe tenni lakókörnyezetét. A „Szép Otthonok” program négy éve indult a Katolikus Karitásszal együttműködve - tájékoztatta portálunkat Paksa Balázs, a szervezet sajtóreferense.

Az egyik család egy régi parasztházban él, melynek teljes körű felújítása még évekkel ezelőtt elkezdődött. Segítségünkkel fokozatosan megtisztult a ház udvara, gondozott veteményeskert jött létre, ezután sikerült befejezni a konyha, a fürdőszoba és a főzőfülke felújítását, majd a helyiségek mindegyike új festést kapott. A másik család egy Győrhöz közeli településen szintén komoly felújítási munkákhoz kérte támogatásunkat. A nagy telek lehetőséget adott a kertrendezésre és a veteményeskert bővítésére, a program keretében kapott építőanyagok és szerszámok segítségével pedig megújult két hálószoba, a konyha és az előszoba.

A „Szép Otthonok” program lényege, hogy a mélyszegénységben élő családokat arra ösztönözzük, hogy önerőből javíthassanak nehéz helyzetükön. A fokozatok végigvezetnek a takarítástól kezdve a kisebb felújítási munkákig, melyek elvégzését a család, az ahhoz szükséges eszközöket pedig a Karitász biztosítja. A család a munka során beletanul a ház körüli teendők önálló végzésébe egy, a korábbiaknál magasabb életminőséget kialakítva. A tapasztalatok alapján a Győri Egyházmegyei Karitász idén várhatóan újabb öt családnak fog segítséget nyújtani” – tudtuk meg Paksa Balázstól.