Hirdetés
Ügyészség

Trafikot akart kirabolni a nő

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2021.03.23. 08:04

A vád szerint a 36 éves nő 2020 decemberében gáz-riasztó fegyverrel akart kirabolni egy trafikot egy Mosonmagyaróvár melletti településen.

Hirdetés

A Mosonmagyaróvári Járási Ügyészség vádirata szerint a 36 éves nő anyagi gondokkal küszködött, és úgy gondolta, hogy egy trafik kirablásával oldja meg problémáját.

Ezért magához vette élettársa gáz-riasztó fegyverét, és 2020 decemberében egy Mosonmagyaróvár melletti település trafikjába bement fején álarccal, pulóvere zsebében a valódi lőfegyvernek tűnő gáz-riasztó pisztollyal.

Hirdetés

Az üzletbe lépve az eladónőre szegezte a fegyvert és a bevételt követelte. Az eladó a pénz kivételekor megnyomta a riasztógombot, és ettől megszólalt a riasztó. A terhelt ennek ellenére azzal fenyegette az eladót, hogy lelövi, ha nem adja át a pénzt, és megpróbált bemenni a pult mögé, de nem járt sikerrel, végül pénz nélkül távozott.

A letartóztatásban lévő vádlott ellen az ügyészség fegyveresen elkövetett rablás miatt emelt vádat. Vele szemben tíz évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A nyomozás során a Mosonmagyaróvári Rendőrkapitányság rendőrei jártak el, az érdemi döntést pedig várhatóan a Mosonmagyaróvári Járásbíróság fogja meghozni. – adta hírül a Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség.

likeold
a fb oldalunkat