Összefogás

Pázmándfalu megebédelteti a mentőket

Fotó: Facebook
Győr+
2021.05.05. 09:08

A Pázmándfalu a mentőkért akciónak köszönhetően mától egész hónapban meleg ebédet kapnak a pannonhalmi mentőállomás dolgozói.

Az akció apropója, hogy húsvétkor két fővárosi mentő ellen tett panaszt valaki, mert megálltak elvitelre ebédet venni maguknak bevetés után, már az állomásra visszafelé tartva. Ez még 2 percig sem tartott. Azóta rengeten álltak ki mellettük és az Országos Mentőszolgálat minden dolgozója mellett.

Ezzel a felháborító lesifotóval kezdődött minden

Az 1másért Pázmándfalu csoport úgy gondolta, hogy feljelentés helyett tisztelet és elismerés jár a mindennapi hősöknek, ezért pénzbeli adománygyűjtést indítottak. Az akciót Halászné Dinya Bea és Mészárosné Kemecsei Andrea fogják össze. Ez a csoport egyébként azért alakult, hogy erősítsék a helyi közösség összetartó erejét és hozzájáruljanak Pázmándfalu fejlődéséhez.

Egy ilyen megmozdulás, mint amit most találtak ki, erősíti a közösséget, hiszen egy nemes célt tűztek ki maguk elé. Az erejüket pedig mutatja, hogy sikerült megvalósítani a mentők érdekében kitalált gesztust.

„Nem főútvonal mellett élünk, de a koronavírus járvány kezdete óta mi is tapasztaljuk, hogy sokkal több a mentők munkája. A faluban is többször látjuk és halljuk, hogy elhúz az esetkocsi. A kezdeményezésünkhöz az ezer fős településen mintegy félszáz pázmándfalui család csatlakozott, 2 és 10 ezer forint közötti összeggel. A meghirdetést követő 5. percben már volt aki adakozott, a 10. percben már meg is kaptuk az első forintokat– tájékoztatta portálunkat Dinya Bea.

Így a felajánlásoknak köszönhetően 246 ezer 500 forint értékben tudnak ebédet rendelni és eljuttatni a Pannonhalmi Mentőállomás dolgozóinak.

Egy pannonhalmi vendéglátóhelyről szállítják ki az ételt. Az első öt adag ebéd – ennyien dolgoznak ugyanis egy szolgálatban – kedden meg is érkezett az állomásra.

„Egyeztetve a mentőkkel, a napi menü mellett döntöttünk, hiszen ebben van leves és főétel, így igazán laktató és friss finomság kerül az egyenruhások elé.” – avatott be minket Bea a részletekbe.

„A mentőállomás dolgozói nagyon meglepődtek és persze nagyon örültek a felajánlásnak. Őszintén megmondom, mi sem gondoltuk, hogy ekkora lesz az összefogás ereje és ilyen komoly összeget sikerül gyűjteni. Jó érzés egy ilyen közösséghez tartozni, köszönjük mindenkinek. – zárta Dinya Bea.

Ebéd és szívek a mentőknek

Az ebéd mellé a szervezők eljuttatják Pázmándfalu kedves üzenetét is, a támogatók nevét, valamint az egyik adományozó által készített 18 darab horgolt szívkulcstartó ajándékot is.

Az ötletgazdák úgy számolnak, egész hónapban ellátják ebéddel a pannonhalmi mentőket.

Kapcsolódó témák: #koronavírus | #OMSZ | #össszefogás | #Pázmándfalu |