Megtalálták a Sopronból eltűnt beteg fiút

HAK Illusztráció
2023.11.04. 09:46

Szerencsére jó véget ért egy Sopronban élő 12 éves beteg kisfiú eltűnése. Fontos azonban tudni, hogy az ősz, az ünnepek közeledte egyre több magányos vagy problémával élő embert érinthet érzékenyen. Figyeljünk egymásra!

A Facebookon jelent meg a segélykérő bejegyzés, mely szerint egy 2011-ben született fiú elhagyta soproni otthonát és hosszú-hosszú órák óta nem tudnak róla semmit sem. A posztban szerepelt, hogy a fiú beteg, ADHD és paranoid skizofréniája miatt akár önmagára és a környezetére is veszélyes lehet.

Ahogy az már lenni szokott, a győri Prospectív Eltűnt Személy Kereső Civil Önkéntes Csoportot is értesítették a fiú eltűnéséről, a csoport pedig 5 fővel és 1 nyomkövető kutyával indult Sopronba hogy segítsen. A részletekről Forrás Eszter, a Prospectív Csoport vezetője beszélt a Győr+ Médiának:

„Minden eltűnés aggasztó, főleg, ha egy beteg gyermekről van szó. Siettünk Sopronba, ám mire megérkeztünk, jött a legjobb hír, amit kaphattunk: még Sopronban, a buszpályaudvaron megtalálták a kisfiút, aki Mosonmagyaróvárra akart eljutni. Fontos volt, hogy mielőbb meglegyen a fiú, hiszen súlyos betegségekkel kell élnie a mindennapjait. Szerencsére a kalandja jó véget ért, s most a Facebook is a jó arcát mutatta. Mert igenis van a közösségi médiának haszna is, csak tudni kell a jóra is használni. S ami még nagyon fontos és szeretném kérni rá az embereket: korábban sötétedik, jönnek az ünnepek – amit egy kicsit túltolt a fogyasztói társadalom – ami mindig érzékenyebben érinti a magányosan vagy problémával élőket. Legyünk a szokottnál is figyelmesebbek, járjunk nyitott szemmel és ne menjünk el egymás mellett!  Soha nem tudhatjuk, mikor segíthetünk valakin! – zárta Forrás Eszter, a Prospectív Csoport vezetője.