Magyar Passió


2022-02-24
Film
ingyenes program
A filmet a Czuczor Gergely Bencés Gimnázium Dísztermében (Széchenyi tér 9.) vetítik február 24-én (csütörtökön) 17.30-tól.
Hirdetés

A Magyar Passió a magyar egyházak és a kommunista hatalom viszonyának hiteles ábrázolása. Fontosnak tartjuk, hogy múltunknak ezt a történetét minél többen ismerjék és értsék. Éppen ezért a Győri Bencés közösség örömmel mutatja be ezt az alkotást, és látja vendégül közönségtalálkozón Eperjes Károly színész-rendezőt.

A belépés díjtalan. Maszk használata kötelező!

Az 1950-ben játszódó film történetében Leopold atya azért küzd szerzetestársaival, hogy a háború után újjáéledő országban a ferences rendet ismét felvirágoztassa. Kezdetben a kommunista hatalom nem akadályozza őket tevékenységükben, még a háborúban elrejtett kegytárgyaikat is visszakaphatták. Ez a „békés” állapot nem tart sokáig. Leopold atyát koholt vádak alapján letartóztatják és hogy megtörjék, kegyetlen kínvallatások alá vetik. Volt diákját, a vallásnak hátat fordító, a szocialista rendszerben hívő fiatal tisztet, Keller főhadnagyot – Fjodorov őrnagy parancsára – bízzák meg a beismerő vallomás kicsikarásával. Az atya kitartása, ellenállása azonban mindent megváltoztat…

Stáblista:

Szereplők

Telekes Péter – Keller

Eperjes Károly – Leopold

Gál Tamás profilképeGál Tamás

Tóth Auguszta profilképeTóth Auguszta

Alkotók

Rendező: Eperjes Károly

Forgatókönyvíró: Eperjes Károly, Horváth Áron, Petrik András, Várnai Péter

Operatőr: Csukás Sándor

Vágó: Csillag Mano

további programok
2023-04-10

Húsvéti Orgonahangverseny a Pannonhalmi Főapátágban

A Húsvéti Szent Három napjának méltó lezárása a Pannonhalmi Főapátság hagyományos húsvéthétfői orgonahangversenye, amelyen ezúttal Kapitány Dénes, a zirci Ciszterci Apátság orgonaművésze szólaltatja meg a Szent Márton-bazilika 41 regiszteres koncertorgonáját.

részletek