Hirdetés
Címke: bencések
Hirdetés
Földvári Gabriella 2021.01.11.

Végéhez közeledik a bencés templom felújítása

Szent Pál életét bemutató faliképekre leltek a Loyolai Szent Ignác-templom róla elnevezett kápolnájának restaurálása során, melyet ma már eredeti pompájában csodálhatunk meg. Lassan végéhez közeledik a bencés templom felújítása, az elmúlt években tudósításainkban végigkísértük a munkálatokat. Ezúttal Sárai- Szabó Kelemen perjel atya mutatott meg néhány érdekességet, az újonnan restaurálást épületben.

Kárpát Zsolt 2020.11.15.

A jövőt építi a hagyomány tisztelete

A Czuczor Gergely Bencés Gimnázium az ország egyik legnagyobb múltú középiskolája, ahol a hagyományos oktatási módszereket ötvözik a legmodernebb eszközökkel.

Győr+ 2020.10.31.

A Bencés patika megújulása

A győri bencés patika gyógyszerkiadó termének központi freskója Szűz Mária mennybevételét ábrázolja, körülötte négy fontos gyógynövény, Máriát magasztaló nevekkel. Ezek a freskók újultak meg a „Modern Monasteries”, azaz „Modern kolostorok” nevű, európai uniós forrásból társfinanszírozott projekt keretein belül.

Győr+ 2020.10.30.

A Széchenyi Múzeumpatika rövid története

A Széchenyi tér sarkán található patikába belépve az ember azt hiheti, hogy múzeumban jár. A régi tárgyak és a 17. századi freskók között azonban ma is működő gyógyszertár van, ám a kiszolgálás 21. századi. A „Modern Monasteries”, azaz „Modern kolostorok” nevű, európai uniós forrásból társfinanszírozott projekt keretein belül újulhatott meg a bencés rend tulajdonában lévő patikamúzeum, ahová érdemes betérni akárcsak látogatóként is.

Győr+ 2020.10.29.

A győri bencések Refektóriumának díszítőprogramja

A Szent Mór Bencés perjelség refektóriuma majd két év alatt újult meg a „Modern Monasteries”, azaz „Modern kolostorok” nevű, európai uniós forrásból társfinanszírozott projekt keretében. A restaurátoroknak számos művészeti kérdést kellett alkotó módon megválaszolniuk. Velledits Lajossal, vezető restaurátorral, a Synthese Restaurátor Kft. ügyvezetőjével beszélgettünk a munkálatokról, folytatva a tegnap elkezdett témát.

Győr+ 2020.10.28.

Négy égtáj egy teremben

Győr belvárosának szívében, a Széchenyi téren él immáron több mint 200 éve a győri bencés közösség. Jelen pillanatban is hatalmas munka folyik az épületegyüttesben, a Rendház szinte minden elemében megújul. A „Modern Monasteries”, azaz „Modern kolostorok” nevű, európai uniós forrásból társfinanszírozott projekt nyújtott arra lehetőséget, hogy a refektórium is megszépüljön.

Földvári Gabriella 2020.10.11.

Bencés sörfőzde nyílik a Széchenyi téren

A győri bencés közösség a több lábon állás érdekében sörfőzdét nyit a Széchenyi téri Lloyd épületben. A tervek már elkészültek, a megvalósítás folyamatban van – ez derült ki a Bencés estek sorozat szeptemberi eseményén.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat