Hirdetés
Címke: film
Hirdetés
mti 2021.04.11.

Megtalálták A Gyűrűk Ura első, szovjet filmváltozatát

Nagy siker az interneten A Gyűrűk Ura című kultikus fantasyregény elveszettnek hitt első, 30 éve a Szovjetunióban készült filmváltozata, amelyet márciusban fedezett fel szentpétervári archívumában az orosz Ötös Csatorna.

MTI 2021.03.01.

Virtuális Golden Globe-gála

A drámai mezőnyben A nomádok földje, a vígjátékok és musicalek kategóriájában pedig a Borat utólagos mozifilm kapta meg a koronavírus-járvány miatt virtuálisan megrendezett 78. Golden Globe-gála fődíjait.

Földvári Gabriella 2021.03.01.

“Már a spájzban vannak az oroszok”

Klasszikus magyar alkotásokkal indul a Győrplusz Filmklub. Elsőként az egyik legsikeresebb filmet, A tizedes meg a többiek című vígjátékot tűztük a Győr+ Televízió műsorára, március 5-én.

Földvári Gabriella 2021.02.20.

Győrben forgott Az aranyfej

Az aranyfej az első közös amerikai–magyar koprodukcióban készített, egész estés, színes játékfilm volt, melyet Győrött, Esztergomban, Visegrádon, Szentendrén és Budapesten, valamint Londonban forgattak 1963-ban. Filmtörténeti érdekesség, és ma már kortörténeti dokumentum is több szempontból.

mti 2021.02.05.

Elhunyt Christopher Plummer, Oscar-díjas színész

Elhunyt 91 évesen Christopher Plummer, akinek egyik leghíresebb szerepe von Trapp kapitány volt A muzsika hangjában, és 82 évesen a legidősebb színész lett, aki Oscar-díjat kapott egy alakításáért.

MTI 2020.10.24.

Fődíjat kapott Chicagóban Horvát Lili szerelmesfilmje

Horvát Lili Felkészülés meghatározatlan ideig tartó együttlétre című szerelmesfilmje kapta az 56. Chicagói Nemzetközi Filmfesztivál New Directors versenyprogramjának Gold Hugó-fődíját - olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Földvári Gabriella 2020.10.17.

Mozinet Filmnapok a Rómer Házban

Premier előtti filmek érkeznek a Sundance Filmfesztiválról, Velencéből, Berlinből és Cannes-ból is Győrbe, a Mozinet Filmnapokra. Hét alkotást láthatunk a hazai mozibemutatók előtt október 23–25. között a Rómer Házban.

Hirdetés
likeold
a fb oldalunkat