Koronavírus

Újra ellenőrizhetnek a határon

Fotó: police.hu
police.hu
2020.03.12. 20:48

Magyarország ideiglenesen visszaállította a határellenőrzést Ausztria és Szlovénia viszonylatában.

Hirdetés

Osztrák viszonylatban

  • Magyarország területére belépni a nemzetközi forgalom számára (bármely ország állampolgárai részéről) HegyeshalomSopron és Rábafüzes közúti határátkelőhelyeken lehetséges.
  • magyar és az osztrák állampolgárok a már felsorolt átkelőhelyeken túl igénybe vehetik a határátlépéshez KópházaKőszegBucsu és Szentpéterfa közúti határátkelőhelyeket.
A térkép nagyban itt érhető el

Szlovén viszonylatban

  • Magyarország területére belépni a nemzetközi forgalom számára (bármely ország állampolgárai részéről) TornyiszentmiklósRédics közúti határátkelőhelyeken lehetséges.
  • magyar és a szlovén állampolgárok a már felsorolt átkelőhelyeken túl igénybe vehetik a határátlépéshez Pince közúti határátkelőhelyet.

Az intézkedések az új koronavírus terjedésének megelőzését és a magyar emberek biztonságát szolgálják.

Fotó: police.hu

A kormány döntése alapján ideiglenesen visszaállított határforgalom-ellenőrzés során a rendőrök igazoltatják, és megkérdezik úticéljukról a Magyarország területére belépni szándékozókat. Mind a magyar, mind a külföldi állampolgárokat nyilatkoztatják arról, hogy fertőzött területről érkeztek -e.

Fotó: police.hu

A magyar állampolgárokat beléptetik Magyarország területére, majd – az utazási előzmények alapján – egészségügyi személyzet közreműködésével döntenek arról, hogy szükséges -e kéthetes hatósági házi karantén elrendelése. Fertőzés gyanúja esetén a mentőszolgálat kórházba szállítja az érintettet.

A beléptetett, Magyarországon átutazó külföldieknek a hatóságok egy úgynevezett tranzit-útvonalat határoznak meg, kijelölt pihenőhelyekkel és benzinkutakkal, hogy a lehető leggyorsabban áthaladhassanak az országon.

Kapcsolódó témák: #koronavírus | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat