Hirdetés
Védekezés

Tesztelik a gyermekvédelmi és szociális dolgozókat

Fotó: koronavirus.gov.hu
Győr+
2021.01.13. 08:32

Elkezdődik a gyermekvédelemben és szociális alapszolgáltatásban dolgozók tesztelése is. A január 16-17-ei hétvégén, országszerte 127 mintavételi ponton várják az ágazatban dolgozókat.

Hirdetés

A pedagógusok és szociális intézmények dolgozóinak korábbi teszteléséhez hasonlóan a szociális alapszolgáltatásban, a gyermekjóléti alapellátásban, valamint a gyermekvédelmi szakellátásban, javítóintézeti ellátásban dolgozók is jelentkezhetnek a koronavírus elleni célzott csoportos gyorstesztelésre.

Többek között falugondnokok, házi segítségnyújtást végző szociális dolgozók, családsegítők, utcai és közösségi szociális munkát végzők, hajléktalanellátásban dolgozók, gyermekvédelemben dolgozók.

Hirdetés

A tesztelést a kormányhivatalok szervezik a január 16-17-ei hétvégén, országszerte 127 mintavételi ponton várják az ágazatban dolgozókat. A vizsgálatok célja a járvány terjedésének további lassítása és emberek egészségének védelme. Az érintettek a várakozás elkerülése érdekében a https://szocszures.kh.gov.hu/ honlapon már foglalhatnak időpontot.

Forrás és további részletek: koronavirus.gov.hu

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus | #Magyarország |
likeold
a fb oldalunkat