Menekülés a villanyautóba

Illusztráció: Pixabay
MTI
2022.08.11. 08:32

Az ellátási nehézségek és költségnövekedés hatására megnőtt az érdeklődés az elektromos autók iránt a használtautó piactereken is. – írja a kreszvaltozas.hu.

Az ársapkás üzemanyagárak igénybevételére való jogosultság többlépcsős szűkítésével, valamint az ellátás bizonytalanságára vonatkozó híradásokkal párhuzamosan megnőtt az érdeklődés az új és a használt elektromos autókra.

Használtautó.hu hirdetési portál információi szerint a cégautóknak a hatósági áras tankolásból való kiemeléének a napján több mint 20 százalékkal nőtt az elektromos autókra indított keresések száma a felületen, és a rá következő napokban is fennmaradt a fokozott érdeklődés. A portál elemzője szerint a használt villanyautóknál további keresletnövekedés és áremelkedés várható.

Az autópiaci  adatfeldolgozást végző Datahouse adatai szerint az újautó-eladások csaknem 4 százalékát, a Használtautó.hu kereséseinek pedig közel 2 százalékát jelentik a tisztán elektromos kocsik, ez utóbbi esetben havi szinten átlagosan félmillió rákereséssel.

Forrás: kreszvaltozas.hu