Botra fel! kampány Sopronban és Győrben is

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2022.05.19. 18:06

Több millió magyart érint a magas vérnyomás és a cukorbetegség: az országos Botra fel! kampány a testmozgás fontosságára hívja fel a figyelmet.

Becslések szerint hazánkban mintegy 1,5 millió embert érint a cukorbetegség, míg közel 3,5 millió honfitársunk szenved magas vérnyomástól. Az érintettek egy része sajnos maga sincs tisztában veszélyeztetett állapotával, holott a rendszeres szakorvosi kontroll, a tudatos táplálkozás és a mozgásgazdag életmód elengedhetetlen a súlyos szövődmények elkerüléséhez.Cukorbeteg Egyesületek Országos Szövetsége és a Magyar Hypertonia Társaság most együtt hívja fel a figyelmet a népbetegségekre és a sport jótékony hatásaira: a Botra fel! kampányhoz május 28-án 24 magyar városban csatlakozhatnak az érdeklődők, hogy egy közös nordic walking sétán ismerkedhessenek meg ezzel a minden korosztály számára élvezetes mozgásformával. A vércukor- és a vérnyomásértékeket a program előtt és után is megmérik, így mindenki a saját bőrén tapasztalhatja meg, hogy a mozgás maga az egészség.

A sétán 11 megye összesen 24 városában, többek között a Budapesten, Gödöllőn, Győrben, Kaposváron, Nyíregyházán, Székesfehérváron, Veszprémben, Szegeden, Tatabányán, Gödöllőn, vagy Szombathelyen (a teljes lista itt) lehet részt venni.

Kapcsolódó témák: #cukorbetegség | #egészség | #életmód | #nordic walking | #séta |