Hirdetés
Magyarország

„Amíg mindenki nincs beoltva, ez a vírus fertőzni fog!”

Fotó: Orbán Viktor Facebook oldala
Győr+
2021.11.05. 07:42

Orbán Viktor miniszterelnök ma reggel is interjút adott a Kossuth Rádió Jó reggelt, Magyarország című műsorában.

Hirdetés

Orbán Viktor miniszterelnök az interjú elején felelevenítette, hogy tavasszal volt egy sikeres oltási hadjárat, amivel sikerült a brit mutánst megfékezni. Jelenleg a delta variáns támad és végigszáguld a világon, Magyarországot sem kímélve. A miniszterelnök kihangsúlyozta, hogy a delta variáns sokkal súlyosabb, mint a brit mutáns.

„Ha mindenki be lenne oltva, nem okozna nagy bajt. Az oltatlanok életveszélyben vannak!” – mondta Orbán Viktor, majd hozzátette: „Kórházba kerülhet, lélegeztetőgépre kerülhet, de nagyobb baj is történhet vele, ezért mindenkit arra kérek, hogy oltassák be magukat!”

Hirdetés

Elhangzott az is, hogy a védelmi intézkedések – mint például a maszkhasználat – lassítja a terjedést, de nem véd mert csak az oltás véd meg! Év végéig az országban 15 millió vakcinamennyiség lesz. Ki kell emelni, hogy nem egyformán terjed az országban a vírus, ezért is van szükség arra, hogy a munkaadókat bevonják a védekezésbe. Viszont azt is elmondta a miniszterelnök, hogy „az általános kötelező oltás bevezetése viszont túl van a magyarok tűréshátárán.” A közösségek érvelése kell a munkahelyeken ahhoz, hogy az oltást mindenki felvegye. Orbán Viktor kiemelte: „amíg mindenki nincs beoltva, ez a vírus fertőzni fog!”. Arról is szó esett, hogy a politikusok nem értenek jobban a vírusokhoz, járványokhoz, ezért kérdezik mindig a szakértőket és velük egyeztetve döntenek. „Az oltatlanoknál a megbetegedés kockázata tízszer nagyobb. Az oltás nagy veszélytől óvja meg az embert.” – zárta a témát a kormányfő.

Gazdasági kérdésekre fordulva elhangzott, hogy ha „a bérnövekedés üteme nem áll összhangban a vállalatok fizetőképességével, akkor tönkremennek a cégek.” Emiatt a munkaadóknak kell meghatározni a béreket, és a kormánynak ebben segítséget kell nyújtania. Ezért azt ajánlották a munkaadóknak, hogy ha elfogadják a munkások 20 százalékos minimálbéremelésre vonatkozó igényét, akkor a munkások után fizetendő tb-járulékot csökkentik, s végül egy jelentős adócsökkentésben állapodtak meg és így alakult ki a 200 ezer forintos minimálbér. A garantált bérminimum pedig 260 ezer forint lesz, szintén januártól. Hozzátette a kormányfő, hogy 10 éve, a Gyurcsány-Bajnai időszakban még az átlagbér volt annyi, mint amennyi most a minimálbér lesz.

Elhangzott, hogy nem túlzás azt állítani, hogy Európában rezsiválság van. Ennek jele, hogy megemelkedett a gáz, az áram ára pedig a kétszeresére, háromszorosára nőtt. Viszont tény, hogy hazánkban azért nem emelkedtek az árak, mert sikerült szakítani azzal a gyakorlattal az Orbán-kormánynak, hogy a multik igényeit elégítsék ki. Ezzel szemben a baloldalnak az a véleménye, hogy ha a piacon növekednek az árak, akkor az embereknek többet kell fizetni. A nemzeti kormány – attól nemzeti, hogy megvédi az embereket – rögzítette az árakat a háztartások számára, a családok, nyugdíjasok védelme érdekében. S ez addig így is lesz, amíg az Orbán-kormány van. Emlékeztetőül elhangzott: a baloldal már most leszögezte: ők emelnének az árakon.  

A brüsszeli klímavédelmi programról is szó esett, amellyel kapcsolatban a miniszterelnök elmondta: „Bolond dolog, amit Brüsszel csinál!” Ugyanis miközben szinte mindenhol emelkednek az árak, ők egy olyan klímavédelmi programmal jöttek, ami még tovább növeli az árakat, s ezt be is vallották. Szerintük az kell ahhoz, hogy a klímavédelem működjön, hogy az emberek kevesebb energiát fogyasszanak: tehát kevesebbet autózzanak, kevesebbet fűtsenek. Ez viszont már nem ésszerű takarékoskodás. Pedig a megoldás az lenne, hogy a klímaromboló cégeket megadóztassák. Amint a brüsszeli bürokraták emlegetnek, azt Magyarországon nem lehet áthárítani a fogyasztókra, mert rögzített rezsiárak vannak. A decemberi EU-csúcson lesz ez nagy kérdés, ki kerekedik felül?

A migránskérdéssel kapcsolatban elhangzott, „maratoni csatában vagyunk, ami 2015-ben kezdődött, amikor Magyarország volt az egyetlen, amelyik kimondta, hogy ha nincs megoldás három hónapon belül, megépítjük a határkerítést, ami meg is épült.” 2021-ben pedig már ott tartunk, hogy többek között Görögország, Bulgária Szlovénia, Litvánia is kerítést épített. Orbán Viktor elmondta, hogy októberig 92 ezer illegális belépést akadályoztak meg katonáink és rendőreink. „Nem csak a magyar határt védjük, a németeket, az osztrákokat is mi védjük, sőt, Európa külső határát. Méltányos igény, hogy legalább egy részét fizesse ki az EU a határkerítésnek.” – majd a miniszterelnök hozzátette: jó esély van rá, hogy fizetni fognak. 

Szó esett arról is, hogy a migránsok behurcolják a fertőzéseket, és a sok variáns is így jön be. A migráció okozza, felpörgeti, növeli a járvány mértékét. Brüsszel azt állítja, hogy a migráció jó dolog, ezért szükség van rá. A magyarokat pedig hibásnak látják az álláspontjukért. A magyar kormány erre viszont azt reagálja a kormányfő elmondása szerint, hogy „akkor Németország és Svédország fogadja be a migránsokat, de ránk ne kényszerítsenek semmit. Majd eldöntik a magyar emberek, kivel akarunk együtt élni, nem a brüsszeli bürokraták hoznak döntést! A járványok, migrációk korát éljük, ez évekig velünk lesz.”

Kapcsolódó témák: #belpolitika | #gazdaság | #koronavírus | #migráció |
likeold
a fb oldalunkat