Hirdetés
A férfi élettársa félt, ezért az önkormányzathoz vitte a puskákat

A TEK vonult ki az osztrák fegyvertartóért

Fotó: Police.hu
Police.hu
2020.05.12. 13:45

A Győri Rendőrkapitányságon lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt gyanúsítottként hallgattak ki egy 56 éves osztrák férfit.

Hirdetés

A rendőrségre hétfőn délelőtt érkezett bejelentés arról, hogy egy fehértói asszony megjelent az önkormányzatnál, és elmondta, hogy az élettársa megfenyegette egy veszekedést követően.

A nő – mivel azt hitte, hogy a férfi bántalmazni akarja – összeszedte a házukban talált fegyvereket, majd azokat autóval az önkormányzathoz vitte.

Hirdetés

A bejelentést követően a helyszínre érkező Terrorelhárítási Központ műveleti egységei elfogták a fenyegetőző 56 éves osztrák férfit, akinek a lakásán a rendőrök további lőfegyvert, illetve 1700 darab golyós lőszert találtak, amiket lefoglaltak.

Az adattárakban történt ellenőrzést követően a nyomozók megállapították, hogy a lefoglalt lőfegyvereket és lőszereket a férfi engedély nélkül tartotta Magyarországon, ezért őt a Győri Rendőrkapitányságra történt előállítását követően – lőfegyverrel vagy lőszerrel visszaélés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt – gyanúsítottként hallgatták ki.

Kapcsolódó témák: #bűncselekmény | #rendőrség |
likeold
a fb oldalunkat