Hirdetés
Fiatalok világnapja

A fiatalság megőrzésének titkai

Fotó: Freepik
Tóth Vivien
2021.08.14. 09:49

A fiatal kornak a szépségeit mindenki szeretné a legtovább őrizni. Sokat lehet csalni sminkkel és műtétekkel, azonban a fiatalságunk megőrzése nem ezeken múlik. Az idő múlását senki nem tudja megállítani, azonban tippjeink felveheted vele a harcot, hogy kívül-belül üdébbnek érezhesd magad.

Hirdetés

Az öregedés egy állandó folyamat, melynek lefolyása nagyban függ a genetikától. Nem véletlen született a mondás, hogy “nézd meg az anyját, vedd el a lányát.” Azonban sokat tehetünk azért, hogy lelassítsuk az idő vasfogas kerekét, és fiatalabbnak látszódjunk a korunknál. Ehhez elhatározások, döntések, és sok esetben egy teljes életmódváltás szükséges.

Fotó: Freepik

Fényvédővel a bőr fiatalságáért

A bőr öregedését, a genetikán túl a dohányzás, a kevés alvás, és a napozás, szolárium használata gyorsítja fel. Sajnos a mai napig rengetegen fekszenek ki a napra fényvédő használata nélkül, azzal a képzettel, hogy naptejjel nem tud lebarnulni. Pedig a bőr öregedésének felgyorsulásáért 80%-ban a napsugárzás és a szolárium használata felel. 

Hirdetés

Szakemberek szerint fényvédőt az év minden napján érdemes használni, még télen is. Ázsiában nagy kultusza van a nők körében a fényvédőknek, az internetes portálokon szinte csodájára járnak sok hölgy életkorát meghazudtoló kinézetének. A nyugattal ellentétben, ázsiában a fehér, hamvas bőr a szépségideál, szinte minden krémükben megtalálható magas faktorszámú fényvédő összetevő. Ha szeretnénk megtartani bőrünk fiatalságát, elengedhetetlen a napi fényvédő krémek használata, akár sminkbázisnak is. 

Fotó: Freepik

Egészséges fogsorral a fiatalos kinézetért

Az idő előrehaladtával szervezetünk kalcium tartalma jelentősen csökken, ami nem csak a csontokat, de a fogazatot sem kíméli. Megelőzésképp minden évben járjunk el fogorvoshoz állapotfelmérésre, és használjunk naponta fogselymet. A fogközökben megbújó ételmaradékok fogínygyulladáshoz és fogszuvasodáshoz vezetnek. Továbbá a rossz szájhigiénia általi gyulladt fog egy góc a szervezetben, ami szívproblémákhoz vezethet. 

Kutatások szerint, egy emberen legelőször a szemét, majd a mosolyát nézzük meg. Egy rossz, hiányos fogsor sajnos rossz előítéleket vonz magával az első találkozásnál, és a korunk megítélésben is nagy szerepet játszik a mosolyunk. 

Testünk vízkészletének a 10-20%-a a bőrben található

Az egészséges életmód nem diéta és fogyókúra, amit pár hét után feladunk, hanem életmódváltás. A legtöbb sejtünk körülbelül 21 nap alatt megújul és regenerálódik. Ennyi idő kell ahhoz, hogy az életmódváltással látványos eredményeket érjünk el és a méreganyagok távozzanak.

Emésztőrendszerünk szoros összeköttetésben van az immunrendszerrel, így ha egészségesnek és fiatalnak akarunk látszódni az étkezéssel kell kezdeni az életmódváltást. Érdemes dietetikussal, vagy háziorvossal egy személyre szabott étrendet összeállítatni. 

Ne hanyagoljuk el a mozgást sem. A rendszeresen sportolók körében ritkábban fordulnak elő daganatos megbetegedések, és idegrendszert érintő elváltozások is.

A hidratálás a másik kulcsa a fiatalos kinézetnek, napi két liter folyadék bevitele elengedhetetlen a szervezet számára. A bőröd is hidratált lesz, így az apró ráncok kisimulnak, élettel teli és ragyogó lesz. 

Kapcsolódó témák: #egészség | #életmód | #fényvédelem |
likeold
a fb oldalunkat