Bemutatóra készül a Győri Nemzeti Színház

Színház az egész világ

Fotó: Ács Tamás
Farkas Mónika
2021.10.16. 11:20

Újabb bemutatóra készül a Győri Nemzeti Színház. Szombaton este debütál a Szerelmes Shakespeare című romantikus vígjáték Bagó Bertalan rendezésében, Kurucz Dániel és Dunai Csenge főszereplésével.

Színház az egész világ. Izgalmas időszakban vezet el minket Marc Norman és Tom Stoppard világhírű forgatókönyve alapján készült színpadi mű, mely vérbő reneszánsz komédiát ígér Erzsébet királyné XVI. századi Londonjában. A rejtélyes, titokzatos életű Shakespeare életébe pillanthatunk be. 

Will, a tehetséges ifjú író anyagi gondokkal küzd. Új színdarabot kell írnia, hogy hitelezőit kifizethesse. Az ihlet azonban nem jön, pedig nagyon gyorsan szükség lenne egy borzongató, vicces, romantikus, véres, fordulatos, kardozós darabra, amiben lehetőleg kutyák is szerepelnek, hogy a királynőnek is biztosan elnyerje tetszését. A véletlen folytán Will találkozik a gazdag és előkelő Violával, akibe első pillantásra beleszeret, és máris írni kezdi új darabját, a világirodalom legszebb szerelmi tragédiáját, a Rómeó és Júliát.

TV-s szerkesztő: Farkas Mónika

A kor hangulatát mesterien hozzák Vereckei Rita jelmezei, a reneszánsz dallamokat a modern kor zenei stílusával ötvözi Szemenyei János, a darab zeneszerzője, ennek megfelelően született meg Fekete Miklós koreográfiája. A kitűnő előadás főbb szerepeiben Kurucz Dánielt, Dunai Csengét, Agócs Juditot, Ungvári Istvánt és Nagy Balázst láthatjuk, közreműködik a Győri Nemzeti Színház énekkara és tánckara.

A Szerelmes Shakespeare mesterien ötvözi a tényeket és a fikciót, a tiszta költészetet és a művész romantikus mítoszát kikezdő iróniát. Marc Norman és Tom Stoppard világhírű forgatókönyve alalpján készült színpadi mű Szabó T. Anna fordításában szórakoztató és szellemes tisztelgés Shakespeare zsenije előtt.

Fotó: Ács Tamás

Kapcsolódó témák: #Győri Nemzeti Színház | #híradó | #színház |