Győrben koncertezik Veréb Tamás

Szerelmes dalokkal is készül a Sztárban sztár szívtiprója

P. Csapucha Adrienn Fotó: Ács Tamás
2024.02.28. 17:36

Nőnapi nagyzenekaros koncertet tart városunkban a sokszínű, fiatal tehetség, Veréb Tamás. A magát most zenésznek aposztrofáló művész szinte hazajár Győrbe, és nem csak azért, mert rendszeresen keresi fel barátait a teátrumban, hanem azért is, mert imádja a kultúrától fűtött város lüktetését. Szinte hagyomány, hogy tavasszal koncertre invitálja a győri közönséget, a siker pedig idén sem maradhat el. Szerelmes dallamok, minőségi szórakoztatás – ezt kínálja a Déryné-díjas színész, énekes, dalszerző, a 2016-os Sztárban sztár című showműsor nyertese, Veréb Tamás.

Exkluzív összeállítással érkeztek, felejthetetlen est elé nézünk a Győri Nemzeti Színházban. Mire számíthat a közönség?

Veréb Tamás: Kifejezetten a hölgyek tiszteletére tarthatunk most egy előadást, ami témába vág, hiszen a legtöbb saját dal elsősorban szerelmes hangvételű. A színház világában sem jellemző, hogy a rosszfiút alakítanám, sokkal inkább a hősszerelmest, így sok olyan zenés-színházi muzsika is felcsendül majd, ami kontextusából kiemelve elsősorban a szebbik nem képviselőit szólítja meg, de természetesen készülünk feldolgozásokkal is.

Nagyon szívesen jössz hozzánk, szereted Győrt és a színházat, most is egy bemutatóra érkeztél…

V.T.: A teátrum miliője varázslatos, ahogy a városé is. Az én életemben is újdonság, hogy premierre járok, ráadásul az utóbbi időben kétszer is eljöttem ezért Győrbe. Olyan mintha hazajönnék, szinte már kuriózum, tudom, hogy melyik zöldségesnél fogok venni gyümölcskelyhet, hogy hol iszom meg a kedvenc kávémat, de az is fantasztikus érzés, hogy a színház kapuját átlépve mindenki szeretettel üdvözöl.

Hajdu Tibor barátom hívott meg, hogy nézzem meg a Képtelen királyságot. Azt gondolom, hogy a mi szakmánkban nagyon ritka az az őszinte, tiszta barátság mint a miénk. Nincs irigység, a legnagyobb szeretettel szurkolok neki, de az egész társulatot nagyon szeretem, jó itt lenni.

Éppen csak most indult el a 2024-es esztendő, de már március van. Mi minden történt Veled az elmúlt hetekben, hónapokban?

V. T.: A színházban vannak ugyan előadások, de a zenei világban ilyenkor a fű sem nő. Így én is beköltöztem stúdiózni, közben sportolok és készülök a tavasz hozta feladatokra. Hoz bőven szerencsére, rengeteg fellépés vár ránk, emlékestek, de a Puskás a musicalben is fellépek, és természetesen a győri koncert most az elsődleges.

Nagyon sokszínű egyéniség vagy, de vallod is, hogy a mai kulturális életben egy alkotó legyen képes megújulni és legyen nyitott a változásokra. Miért tartod ezt fontosnak?

V. T.: Szimplán csak azért, mert ahogy minden más is változik a világgal, úgy nekünk is muszáj. Abban már nem hiszek, hogy az elefántcsonttoronyba bezárkózunk és onnan vagyunk hatalmas művészek. Lehet ezen keseregni, ahogy azon is, hogy miért bizonyos egyénekre vagy produktumokra van igény. Azzal léphetünk előrébb ha megújulunk, ha reflektálunk a világra, arra, hogy mi az, ami most működik. Szándékosan nem azt mondom, hogy mi az, ami menő, mert én attól mindig is fáztam ami aktuálisan trendi. Nem szeretek trendi lenni, vagy annak tűnni.

Zenei oldalról azonban mégis sok új szerzeményem van, amiken viszont éppen azt érzem, hogy jobban tudnak reagálni a mostani igényekre. Olyan világot élünk, ahol már nincs, vagy nagyon kevés az időtálló teljesítmény. Nem az érdekli az embereket, hogy ki milyen minőségben énekel vagy van jelen a színpadon például színészként, a plusz fűszer sokkal többet jelent ma már. Nehéz napjainkban Korda Györgynek lenni, azok az idők elmúltak már…

Az viszont tény, hogy Te magad törekszel a minőségi szórakoztatásra!

V. T.: Nem tudnék nem törekedni rá. És ezzel nem azt mondom, hogy az mindig olyan nagyon jó amit én csinálok, hanem azt, hogy nem tudom elengedni például egy dal kezét úgy, hogy mondjuk félig van csak megírva, vagy rosszul van felénekelve. Meg kell próbálni összefésülni a dolgokat és egy olyan környezetet teremteni magunknak ami még kényelmes, de közben tudunk nyitni a világ felé…

Tomi a Győr+ Rádióba is ellátogatott a napokban, a beszélgetés már visszahallgatható: