Kulisszák mögött

A Győri Nemzeti Színház nem engedi el közönségének kezét

Fotó: Győr+ TV
Farkas Mónika
2020.12.17. 11:41

A „Jövőre veletek ugyanitt” évad bemutató átkerülnek az online térbe.

Szombattól útjára indította online előadásait a Győri Nemzeti Színház. A jelenlegi járványügyi korlátozásokat betartva a teátrum közönséget nem fogadhat január 11-ig, a kulturális intézményben továbbra is gőzerővel folynak a próbák, múlt pénteken a Vill-Korr Sulibérlet második premierjét rögzítették, a héten a Nagyszínházban debütál Szigligeti Ede Liliomfi című vígjátéka, természetesen nézők nélkül, zárt ajtók mögött.

Az előadások felvételeit online követhetik a nézők, ennek menetéről a színház folyamatosan tájékoztatja közönséget az intézmény hivatalos honlapján. A szigorú járványügyi protokollnak megfelelően a próbán, ahol a Győr+ Tv stábja is járt, a színészek maszkban játszanak, ez alól csak az előadás felvétele a kivétel.   

A Győri Nemzeti Színház társulatának profizmusát jelzi, hogy a nehezítő körülmények ellenére is, kiválóan végzik dolgukat. Múlt pénteken zárt ajtók mögött, nézők nélkül, egy sikeres próbafolyamat végére tettek pontot. A Vill-Korr Sulibérlet második premierjét Hegedűs Ildikó rendezte, Mark Twain Tom Sawyer kalandjai című ifjúsági színjátékot a nézők online tekinthetik meg. A főbb szerepekben Karácsony Gergelyt, Kurucz Dánielt és Bende Ildikót láthatjuk. A Győr+ Tv Kulisszák mögött című magazinműsora jövő héten is jelentkezik, a témánk akkor Szigligeti Ede vígjátéka, a Liliomfi lesz.   

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Győri Nemzeti Színház |