Hirdetés
Magyarország

„Soha komolyabban nem kellett venni ezt a járványt, mint jelenleg”

Fotó: koronavirus.gov.hu
Győr+
2021.03.01. 11:49

A tiszti főorvos aláhúzta: a legfontosabb feladat most a fertőzések számának csökkentése, és többek között a háziorvosok munkáját is megköszönte az oltások szervezésében és beadásában.

Hirdetés

Dr. Müller Cecília úgy fogalmazott: „Folyamatosan emelkednek a számok az elmúlt napokban, nagyon nehéz hetek várnak ránk. Minden erőfeszítésünket arra kell, hogy irányítsuk, hogy csökkentsük a fertőzések számát. „Soha komolyabban nem kellett venni ezt járványt, mint jelenleg.”– jelentette ki.

Felhívta rá a figyelmet, hogy csak a mostani hétvégén 652-vel emelkedett kórházi ellátásra szorulók száma.

Hirdetés

Majd ismét aláhúzta: az új fertőzöttek magas száma miatt módosult az oltási stratégia: a következő időszakban arra fókuszálnak, hogy a lehető legtöbb ember a lehető legrövidebb időn belül megkapja az első oltást. Ugyanis már az első vakcina beadása is magas arányban megakadályozza a fertőzés súlyos lefolyását. Ez azonban nem befolyásolja, hogy akik már felvették az első oltásukat, időben megkapják a másodikat is. „Szó sincs tehát arról, hogy elhagynák a második adag vakcinát, hiszen a teljes védettség kialakulásához ehhez szükség van” – hangsúlyozta az országos tiszti főorvos.

Újságírói kérdésre válaszolva végül elmondta: döntés egyelőre nincs róla, de folyamatosan figyelik a számok alakulását, és ezeknek a függvényében mérlegelhetik a digitális oktatás bevezetését ott is, ahol jelenleg jelenléti oktatás van. Dr. Müller Cecília úgy fogalmazott: „nem zárható ki, hogy szükség lesz újabb járványügyi védelmi intézkedésekre”.

Kapcsolódó témák: #koronavírus | #Magyarország | #oltás |
likeold
a fb oldalunkat