Hirdetés
Operatív törzs

Tetőzik a harmadik hullám, közben Győrben javultak a szennyvízadatok

Illusztráció: MTI/Illyés Tibor
Győr+
2021.04.12. 11:37

Magas számokkal tetőzik a harmadik hullám, és megkezdődhet a fiatal krónikus betegek oltása- ezt dr. Müller Cecília jelentette be az operatív törzs hétfő délelőtti online sajtótájékoztatóján.

Hirdetés

Magyarország az oltási tervét továbbra is folyamatosan és fokozatosan hajtja végre. Ennek eredményeképpen mára több mint 2,9 millió ember kapta meg az első védőoltását. Ezzel a lakosság a magyar 29% százaléka beoltottá vált, ami Európában is a legjobb teljesítmények közé tartozik – kezdte a sajtótájékoztatóját dr. Müller Cecília.

A nevelési intézményekben dolgozók kapnak egy plusz lehetőséget is, hogy felvehessék az oltást, hogy minél teljesebb körű legyen a védettségük. A pedagógusok éppen ezért pótidőpontot kapnak.

Hirdetés

Eközben a háziorvosok megkapták a praxisukba tartozó, oltásra regisztrált betegek teljes listáját, így a krónikus fiatal betegek oltása is megkezdődhet – hangsúlyozta az országos tisztifőorvos.

Az oltási kedv jelentősen növekszik, és egyre többen elfogadják a felkínált első vakcinát. Továbbra is mindenkit erre biztatott dr. Müller Cecília, hiszen mint mondta: egyetlen védettség nélkül eltelt nap is komoly következményekkel járhat.

A tisztifőorvos hozzátette: nagyon magas számokkal tetőzik a harmadik hullám, és ez fokozott óvatosságot kíván meg.

Hozzátette ugyanakkor: a legfrissebb adatok szerint a magyarországi szennyvizekben nagy többségében stagnál a koronavírus örökítőanyagának jelenléte, majd ezt követően több települést is említett, ahogy enyhe csökkenést mutatnak az adatok.

Így csökkenő örökítőanyag mennyiséget mutatták ki egyebek között a legfrissebb győri mintákban is – mondta el dr. Müller Cecília.

Kapcsolódó témák: #Járványhelyzet | #koronavírus | #Magyarország |
likeold
a fb oldalunkat