A nap huszonnégy órájában várják a győriek hívását

Illusztráció: Pixabay
Győr+
2020.03.18. 18:00

Ingyenesen hívható zöld számot vezettek be Győrben - erről adott ki közleményt Dr. Dézsi Csaba András polgármester.

A polgármester közleményében így szól a lakossághoz:

„Tisztelt Győri Polgárok!

Orvosként és polgármesterként is fantasztikus átélni azt az összefogást, ami a győri emberekben kialakult ezekben a válságos napokban, hetekben.

Dr. Tamás László János főigazgató főorvos úrral konzultálva, szükségesnek érezzük egy olyan orvos csapat felállítását, akiket az egészségi állapotukkal kapcsolatban bizonytalan győriek hívhatnak fel telefonon, és kérhetnek tőlük segítséget az esetleges teendőkről.

Győrben öt rendkívül tapasztalt főorvos vállalta, hogy szaktudását szabadidejében a győriek megsegítésére fordítja oly módon, hogy a város által rendelkezésükre bocsátott 5 db telefonkészülékeken március 19-től a nap 24 órájában várják a győriek hívását az ingyenesen hívható +36-80/180-099 zöld számon, ezzel is tehermentesítve az egészségügyi intézményeket és dolgozóikat.

Azok az emberek, akik influenzaszerű tüneteket észlelnek magukon, vagy lázas állapot alakul ki, semmiképpen se menjenek be a munkahelyükre, ne menjenek közösségbe, telefonon vegyék fel a kapcsolatot háziorvosukkal, vagy hívják az ingyenesen hívható zöld számot.

Kérem, hogy a 70. életévüket betöltött személyek lakó- illetve tartózkodási helyüket ne hagyják el, mert fokozott fertőzésveszélynek vannak kitéve.

Kérésükre a győri önkormányzat a következőkben tud segíteni:

  • napi egyszeri szociális ellátási keretek közötti (térítésalapú) meleg étkezés biztosítása házhoz szállítással,
  • heti egyszeri élelmiszer bevásárlás lebonyolításának segítése,
  • heti egyszeri, vagy a szükségszerinti (havi felírású) gyógyszer kiváltás biztosítása.

Ezzel kapcsolatos igényüket e-mailen a [email protected] e-mail címen, valamint az 500-552; 500-574; 500-577-es telefonszámokon szóban jelenthetik be. Az ehhez szükséges formanyomtatvány erről a linkről tölthető le.

A Polgármesteri Hivatal megerősített telefonszolgálattal működik minden hétköznap. A legfontosabb elérhetőségeket a gyor.hu weboldalon, valamint a Dr. Dézsi Csaba András Facebook-oldalon is megtalálják.

Türelemre, megértésre, és fegyelmezettségre intem a győrieket. Vigyázzunk egymásra!

Tisztelettel,
Dr. Dézsi Csaba András
polgármester”

TV-s szerkesztő: Ficsór Dávid

Kapcsolódó témák: #egészség | #Győr+ TV | #közélet |