Hirdetés
Ausztria

Előbbre hozták az országos oltást az osztrákok

Fotó: Pixabay
mti
2021.01.07. 17:04

"Nem állhatnak a vakcinák a raktárakban, hiszen emberéletekről van szó" - nyilatkozta Sebastian Kurz.

Hirdetés

Az országos oltási kampány január 12-ére tervezett kezdését számos kritika érte, ezért a védelmi minisztérium logisztikai szakértői és az egészségügyi minisztérium képviselői között folytatott rendkívüli videókonferencián megegyezés született ennek előbbre hozásáról – írja a Kurier című lap.

Így még ezen a héten sor kerül 21 ezer adag oltóanyag kiosztására a tartományok között. Január 12-éig további 43 ezer adag vakcina beadását tervezik országosan, így a már eddig beoltott 6800 embert további 64 ezer követi egy héten belül, és a pontos elosztásról már megegyezés is született a tartományokkal.

Hirdetés

 „Nem várunk január 12-éig! A rendelkezésre álló készleteket azonnal szét kell osztani, és amilyen gyorsan csak lehet, oltani kell” – nyilatkozta Sebastian Kurz osztrák kancellár az oe24 internetes portálnak. Nem állhatnak a vakcinák a raktárakban, hiszen emberéletekről van szó” – tette hozzá a kormányfő.

„Hogy mennyi oltóanyag érkezik az országba, nem tudjuk befolyásolni, mert az Európai Unió közös beszerzési folyamatának részeként az uniós országok a nekik jogosan járó mennyiséget kapják. De amit tenni tudunk, és tennünk kell, az az, hogy a beszállított oltóanyagot a lehető leghamarabb szétosztjuk, és beoltjuk vele a legérintettebbeket” – hangsúlyozta Kurz.

Kapcsolódó témák: #Ausztria | #koronavírus | #oltás |
likeold
a fb oldalunkat