Hirdetés

Elérték az alaptábort a győri hegymászók

Fotó: Hópárduc Expedíció-Sorozat
Győr+
2021.07.23. 19:23

Kovács Albert és Vitéz Péter egy napos csúszásszal ugyan, de pénteken eljutott az alaptáborba, ahol a sátrakat is felállították már. A győri sportolókkal minden rendben van, készülnek a csúcshódításra.

Hirdetés

„Minden rendben, az alaptáborban vagyunk.” – fogadta az üzenetet pénteken a Győr+ Média munkatársa. Ha már így kezdődnek a hírek, hogy minden rendben a srácokkal, akkor itt Győrben is lelkesebben vágunk neki a mindennapoknak s szurkolunk a Kirgizisztánban lévő győri extrém sportolókért.

Az időjárás hozta azt, amit az előrejelzés ígért, így ha csütörtökön még nem is, de péntek reggel felszállhatott az a helikopter, amely az alaptáborba vitte a két győri hegymászót, Kovács Albertet és Vitéz Pétert.

Hirdetés
Kovács Albert és Vitéz Péter

A hóval vastagon borított alaptáborban már be is rendezték a saját táborukat a srácok, felverték a sátrakat és megkezdték az akklimatizálódást. 2-3 nap várhatóan kell ahhoz, hogy a szervezetük hozzászokjon a 4000 méter feletti körülményekhez. Ebben kisebb túrák, séták segítik majd őket.

Albert arról is beszámolt, hogy az időjárás-előrejelzések igazán kiváló időt jósolnak az előttük álló napokra, amely nagyon fontos a Pobeda-csúcshódítás szempontjából.

Vitéz Péter, már az alaptáborban

Az alábbi linken nyomon követhető, éppen merre is járnak, hol tartózkodnak a kiváló győri sportemberek, úgyhogy kattintsatok!

likeold
a fb oldalunkat