Vizsgázunk

Fotó: Pixabay
Garamvölgyi Imre
2020.03.13. 15:26

Le kell tennünk egy sor vizsgát. Nem csak Győr, hanem az egész emberiség vizsgázik. A tárgyak pedig emberiesség, türelem, összefogás, bizalom, jog- és szabálykövetés, felelősség.

A koronavírus mindenkinek átírja a hétköznapjait. A megszigorodott körülményeinket el kell fogadnunk, és alkalmazkodnunk kell hozzá, és talán ami manapság a legnehezebb, végtelen empátiával kell viseltetnünk embertársaink iránt.

Ennek nyomait véltem felfedezni néhány közösségi média bejegyzésben. Az első talán az a kezdeményezés volt, ami arra buzdítja a társadalmat, hogy ne váltsa vissza megvásárolt színházjegyeit. A második egy egyszerű lépcsőházi szórólap volt. Ebben az idős lakótársakat szólította meg egy névtelen szomszéd: ha fél elmenni bevásárolni, patikába keresse az xx. emeleten, az xx. ajtónál xy-t.

Bevallom meghatódtam. Aztán elgondolkodtam, az „unokázós” csalók korában a nyugdíjas bérházlakó be fogja engedni az ismeretlen szomszédot a lakásába? Rábízza-e a hétvégi nagybevásárlásra félretett pénzecskéjét? Nem tart-e majd attól, hogy az ismeretlen szomszéd lelép a megvásárolt áruval?

Vizsgázik az emberiség.

Szeretetből, bizalomból, összefogásból, emberségből.

Kapcsolódó témák: #Szemszög | #Vélemény |