Vízivárosban modern focipálya és játszótér várja a környéken élőket

Földvári Gabriella Fotó: Marcali Gábor
2024.06.07. 12:51

Vízivárosban, a Kenus utcában, a tó mellett, pénteken adtak át egy modern, műanyag borítású focipályát és egy rekortán-borítású kis játszóteret, biztonságosan bekerítve.

Az eseményén dr. Dézsi Csaba András polgármester kifejtette: „Amikor polgármester lettem, azzal szembesültem, hogy többek között, például Vízivárosban, a fejlesztések kapcsán a beruházók nem építettek parkolókat, járdákat és nincsenek játszóterek sem.

A problémák megoldására megállapodtam a fejlesztőkkel, hogy a Kenus utcában építenek egy játszóteret és egy focipályát. Ez el is készült. A pálya műanyag borítást kapott, – ez azért jó, mert elfolyik rajta a víz és elemenként cserélhető, ha meghibásodik. A gyerekek pedig ezen a játszótéren biztonságosan játszhatnak, még kértem, hogy szereljenek fel napvitorlát a homokozó fölé. Ez a beruházás jó példa arra, hogyan lehet a város fejlesztését lakosságbarát módon, élhető módon megoldani.” – hangsúlyozta a polgármester.

Fűzy András a Fidesz-KDNP helyi képviselő-jelöltje is jelen volt az átadón, aki elmondta: „Városfejlesztési szerződéseket kell kötni, szükséges közparkok, játszóterek létesítése, sportolásra alkalmas területek kialakítása. Ide tervezzük még egy rekortán-borítású futópálya létesítését, valamint mivel a Kenus utcában nincs járda és nem nem megoldott a parkolás sem, ezért ezt is kezelni kell!”

Galéria: Marcali Gábor

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #fejlesztés | #Győr | #híradó | #játszóterek |