Hirdetés

Vitamint a vásárcsarnokból!

Fotó: Ács Tamás
Földvári Gabriella
2022.02.25. 18:30

A győri vásárcsarnokban mindent beszerezhetünk, amire a böjti időszakban szüksége lehet a szervezetünknek: zöldség, gyümölcs, savanyúság, lekvárok, szörp, gyümölcslé.

Hirdetés

Kezdődik a böjti időszak, érdemes ezekben a hetekben megtisztítani a szervezetünket, akár úgy is, hogy beiktatunk egy-egy gyümölcsnapot vagy léböjtnapot. Ehhez pedig mindent beszerezhetünk a vásárcsarnokból. Már megjelent a standokon az eper, amely egyelőre Görögországból érkezik, csakúgy, mint az édes mandarin és narancs is.

Olaszországból a vilmoskörte, a szilva és a kiwi származik, Peruból a nagy szemű szőlő, Törökországból a grapefruit. A banán, melyből a győriek a legtöbbet vásárolják a téli hónapokban Ecuadorban, Kolumbiában vagy Kamerunban terem. A paprikát, paradicsomot még Spanyolországból, Törökországból hozzák, de a kereskedők szerint már nem kell sokat várni a hazai primőrökre sem.

Néhány kistermelőnél még találhatunk hazai almát, szőlőt, sárgarépát és fehérrépát is. A vásárcsarnokban gazdag a kínálat a savanyúságokból, nagy keletje van a savanyú káposztának vagy az almapaprikába töltött káposztának, de a céklát és vegyes vágottat is kedvelik a vásárlók, nemhiába ezekben van a legtöbb vitamin.

Beszerezhetünk céklalét, homoktövislét, meggylét. A házi szörpök között találunk levendulát, rozmaringot, otellót, mentás bodzát, a házi lekvárokból is bőséges a választék: hagyma, füge, akácvirág vagy mentás-rebarbara is kapható.

Kapcsolódó témák: #gyümölcs | #vásárcsarnok | #zöldség |
Hirdetés