24 virágládával szépült a városrész

Virágosodik Gyárváros

Fotók: Ács Tamás
Garamvölgyi Imre
2020.08.04. 12:29

Hajtó Péter önkormányzati képviselő kezdeményezésére 24 vadonatúj virágládát helyezett ki a Győr-Szol Gyárváros területén. A virágosítást a kerület lakói kérték az önkormányzati képviselőtől.

A 24 kőből készült virágládát 2,4 millió forintos beruházással telepítette végső helyére a Győr-Szol.

Az edények közül az Ipar utca Puskás Tivadar út – Nagy Sándor József utca közötti szakaszának páros és páratlan oldalára 6-6 darab, a Mátyás térre 4 darab, a Nagy Sándor József utca – Stadion utca kereszteződésbe 4 darab, a Munkás utcai játszótér mellé ugyancsak 4 darab kerül.

„Választási ígéretet teljesítek ezzel a küldetéssel, azt ígértem ugyanis a szeptemberi kampányban, hogy teszünk azért, hogy Gyárváros is sokkal szebb legyen. Nagyon fontos kérése volt az itt élőknek, hogy ez a városrész is ugyanúgy fejlődjön, mint a többi – mondta Hajtó Péter.

A lakók elégedetlenek voltak a múltbeli teljesítménnyel, mi ezt igyekszünk behozni. Úgy érzem jó irányba haladunk, hisz több visszajelzést kaptam már az itt lakóktól, hogy megdolgoztam a bizalmukért. Továbbra is arra kérek mindenkit, hogy kommunikáljunk és tegyenek a környezetükért, hisz ha együtt dolgozunk, akkor közösen fogjuk elérni az eredményeket.” – hangsúlyozta Hajtó Péter.

A ládákba vegyesen ültettek a szakemberek egynyári és évelő növényeket, főként levendula, zsálya, tűzgyöngyvirág, díszburgonya, díszfű és gyöngyvessző virágzik majd a közterületeken.

A Mátyás szobor mellett elhelyezett 4 virágláda személyes élményeket is felelevenített a térség országgyűlési képviselőjében, Simon Róbert Balázsban.

„2008-ban Mátyás király szobrának átadásakor itt lehettem, mint a város alpolgármestere. Igazából ennek a terecskének a felújítása akkor kezdődött el. Az elmúlt években pedig a templom üvegablakát újítottuk fel. Ezért örültem annak, amikor Hajtó Péter úr jelezte, hogy további szépítési elemekkel gazdagodik a terület. Fontos, hogy szépüljenek ezek a városrészek is.” – mondta az országgyűlési képviselő.

A Győr-Szol a nyári szezonban gondoskodik a virágok öntözéséről, de persze a virágok gondozásába a környék lakói is bekapcsolódhatnak.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr | #Győr+ TV | #helyi fejlesztés | #közélet |