Hirdetés

Vigyázzunk egymásra! – figyeljünk a zebrákon közlekedőkre

Fotó: Vig Norbert
Németh Boglárka
2022.09.09. 13:08

Vigyázzunk Egymásra! néven indított prevenciós kampányt a megyei és a városi rendőrkapitányság. Péntek délelőtt a Városháza előtt rollerrel szlalomoztak, valamint a rendőrök segítségével, zászlókkal integetve, valamint biciklivel keltek át a zebrákon az óvodások, iskolások és a szépkorúak. A kampány célja, hogy felhívják az autósok figyelmét arra, hogy az óvoda és iskola kezdetével megnőtt a biciklis, gyalogos és rolleres forgalom és emiatt sokkal körültekintőbben kell közlekedni.

Hirdetés

Vigyázzunk egymásra! – ezt a feliratot rakták ki szép lassan a Baross Gábor középiskola diákjai péntek reggel a Városháza előtti téren. A kampány, amelyben részt vettek, figyelemfelhívó céllal került megrendezésre, mely során a város első embere is tanácsokkal látta el az óvodásokat, iskolásokat és a szépkorúakat.

A legfontosabb a megelőzés, ezt, mint orvos pontosan tudom. Hiszen hogyha már valami baj történt, az orvosi szakmában ez a betegség, a közlekedésben pedig egy baleset, amiből szintén betegség lesz, akkor már csak toldozni-foltozni kell és futunk az események után” – mondta dr. Dézsi Csaba András. A polgármester hangsúlyozta, fontos, hogy ne csak iskolakezdéskor, hanem a szünidőben is tisztában legyünk a közlekedés szabályaival. Ha ugyanis mindenki követi azokat, a balesetek elkerülhetőek.

A Kölcsey, a Gárdonyi, a Nádorvárosi iskola és az Attila utcai óvoda csemetéi, valamint a biciklis szépkorúak a zebrákon masíroztak fel-alá rendőri felvezetéssel. A zászlókkal integettek is. A cél most is az volt, hogy felhívják a figyelmet a gondosabb, körültekintőbb közlekedésre.

“Elég összetett feladatunk van, a legfontosabb, ami a mai rendezvény célja is: a balesetmegelőzés. Az elsődleges szempont, hogy a gyerekek, akik iskolába mennek biztonságosan odaérjenek az otthonukból az iskolába, megtanulják azt, hogyha kocsival viszik őket, tömegközlekedéssel mennek, gyalogosan vagy kerékpárral, akkor mik azok az alapvető KRESZ, közlekedési szabályok és normák, amiket nekik be kell tartani. Ezen a rendezvényen ezt meg tudjuk velük ismertetni” – tájékoztatott Váczi Attila, a Győri Rendőrkapitányság kapitányságvezetője.

Városszerte az első becsengetés óta reggelente rendőrök segítik az átkelést az oktatási intézmények közelében, az ő munkájukat egészítik ki megyeszerte a polgárőrök is. 

Galéria: Vig Norbert

TV-s szerkesztő: Németh Boglárka

Hirdetés