Védőnőként eddig csak adott, most díjat kapott

Fotó: Bodrogi Sára
Bodrogi Sára
2021.06.16. 10:06

Huszonnyolc éve a várandósok és a kisgyermekes családok „őrangyala” Kertészné Kátai Erika, akinek idén ért be munkájának gyümölcse: megyénkből a győri védőnőnek ítélték oda a 2020-ban alapított Steller Mária Védőnői Díjat. Szerencsésnek érzem magamat, hogy a kisfiammal mi is hozzá járhatunk.

A rangos elismerést, amelyet minden megyéből egy-egy védőnő vehet át évente – a fővárosból idén ketten kapták meg – a díjat alapító Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom adta át június 9-én, Budapesten. Ezzel a díjjal a területi védőnők kiemelkedő szakmai munkáját és elhivatottságát kívánják elismerni, különösen a három év alatti gyermekes családok támogatásában, valamint a védőnők áldozatos munkájára szeretnék felhívni a társadalom figyelmét.

Kevés olyan emberrel találkoztam a várandósságom alatt, akik valóban segítették a testi-lelki felkészülésemet a gyermekünk érkezésére, Kertészné Kátai Erika közéjük tartozik.

Ő az, aki – bár a kisfiunk már kilenc hónapos – védőnőként továbbra is fogja a kezemet. Legnagyobb örömömre, hiszen Erika olyan számomra, mint egy láthatatlan mentőmellény, ha bármikor úgy érezném, hogy kezd túl mély vízzé válni az anyaság, számíthatok rá.

Nyílik az ajtó, nagy mosoly – persze egy ideje már csak a maszk alatt –, általában így fogad minket a védőnénik. Mindig vidáman megyünk hozzá. Közvetlen, érdeklődő, segítőkész személyével olyan légkört teremt, amelyben jól érzik magukat a babák, az anyukák, sőt, még az apukák is. A férjem minden alkalommal szívesen elkísér hozzá, hiszen jó vele beszélgetni, mindig hasznos tanácsokkal lát el bennünket. Két körzete van – Nádorvárosban és Újvárosban is dolgozik –, mégsem tűnik túlterheltnek, ő nem csak megkérdezi, hogy vagyunk, őszintén érdekli a válasz. Nehéz lenne megszámolni, hányszor fordultam hozzá bizalommal, és kaptam tőle teljes odafigyelést, önzetlen segítséget, akár este vagy hétvégén is.

Nagy ajándék egy ilyen hiteles, lelkiismeretes védőnő, aki munkaidőben és azon túl is szívén viseli a győri kisgyermekes családok sorsát. Szívből gratulálok a díjhoz, nagyon jó emberhez került!

Kapcsolódó témák: #egészség | #elismerés |