Hirdetés
Lépj fel!

Városvezetőkkel egyeztettek a győri fiatalok

Fotó: Győr+
Németh Boglárka
2022.04.07. 15:53

A Nemzeti Ifjúsági Tanács "Lépj fel!" programjának keretein belül Ifjúsági napot szerveztek az Olimpiai Sportparkban. Az alkalom lehetőséget adott a győri középiskoláknak, hogy mindenki delegálhasson tagokat.

Hirdetés

A nap célja, hogy különböző területeken például az oktatás, a kultúra, az egészség, a szabadidő és digitalizáció témájában ötleteket gyűjtsenek. A fiatalok csoportokban dolgoztak, de mindenki minden témához hozzászólhatott. Az ebédszünet után pedig terveiket a döntéshozók elé tárták. A döntéshozók között volt Dr. Dézsi Csaba András, polgármester, Radnóti Ákos, alpolgármester, Dr. Nagy Adél, a Győri Tankerületi  Központ igazgatója, Csörgits Krisztián, a Győri Szakképzési Centrum szakmai-főigazgató helyettese, Herold Emese, ifjúsági referens, valamint Szabó Beáta és Tiszolczi Péter, az Erzsébet Ifjúsági Alaptól. A szervezésben komoly szerepet vállalt a HÍD Ifjúsági Iroda is.

A fiatalok célja, hogy ötleteiket és meglátásaikat beépítsék a város, valamint az oktatás programtervezetében. A csoportok közül a kiválasztott delegáltak témakörönként tárták terveiket a vezetők felé, akik folyamatosan reflektáltak az észrevételekre.

Hirdetés

Ezek a beszélgetések, a nyitott városházának a részét képezve egy folyamatos interaktív kommunikációra kell, hogy épüljenek. Boldog vagyok, hogy a fiatalok aktívan részt vesznek ebben, hiszen a közéletben is részt kell vennie sok fiatalnak.“-hangsúlyozta Dr. Dézsi Csaba András, aki arról is beszélt, hogy folyamatosan szükség van a kreatív és intelligens fiatalok munkájára.

“Tőlünk nőtt ki Szijjártó Péter is, tehát azt tudni kell, hogy ő szinte a nagykorúság határán kezdett el politizálni, ma pedig azt mondom, hogy tényleg egy kiemelkedő munkavégzésű és bírású külügyminiszter, aki Győrben kezdett politizálni és akire nagyon büszke vagyok. A városban nem csak a politikában van szükség Szijjártó Péter-kvalitású fiatalokra, hanem a gazdasági életben és minden más területen is.” – tette hozzá a polgármester.

Radnóti Ákos folyamatosan felügyeli például a Városi Diákfórum munkáját, így csütörtökön is várta az ötleteket.

Kiemelten foglalkozunk a fiatalok kéréseivel, én a Városi Diákfórumot is felügyelem és példát mutatok azzal, hogy elmegyek a megbeszélésekre és meghallgatom mit szeretnének megvalósítani és lehetőségeink szerint próbáljuk őket segíteni is munkájukban. Ez egy jó közösség, hiszen a városi iskolák diákönkormányzatainak vezetői részt vesznek ebben, de mindig kérem, hogy bővítsék ki a kört, hogy minden fiatal be tudjon kapcsolódni.”- zárta gondolatait az alpolgármester.

Boncsarovszky Péter, a VDF korábbi elnöke, a program egyik szervezője úgy véli, Győr a fiatalok és vezetők együttműködésével tud tovább fejlődni. “Úgy gondolom, hogy az ifjúsággal való párbeszéd az kiemelten fontos, láthatjuk, hogy a nyitott városháza program keretében polgármester úr is nagy hangsúlyt fektet arra, hogy kikérje a fiatalok véleményét. Most 35-40-en vagyunk több iskolából, társadalmi osztályból , így mindenki véleménye meghallgattatik.”

Bangha Benjámin, az egyik középiskola delegáltja szerint sok inspirációt nyújtott a rendezvény. “Fantasztikus, hogy ennyien itt ötleteltünk, fontos, hogy az egyes területeken fejlődni tudjunk, valamint, hogy ezek megvalósíthatók legyenek.”

Kapcsolódó témák: #diákok | #Győr | #Oktatás |
likeold
a fb oldalunkat