Városrendészek is keresik az eltűnt idős bácsit

Győr+
2021.08.26. 12:08

Ahogy arról korábban már a Győr+ Média is beszámolt, augusztus 24-én eltűnt egy idős győri férfi, akinek a felkutatására nagy erőket mozgósít a család és a hatóságok is. A rendőrök munkáját a Városrendészet is segíti: motorokkal keresik a bácsit.

A rendőrségi felhívást a Győr+ Online is közzétette, mely szerint a Győri Rendőrkapitányság körözési eljárást folytat, az ismeretlen helyen tartózkodó 68 éves dr. Halász Lajos József eltűnése ügyében.

A rendőrségre érkezett bejelentés szerint a férfi augusztus 24-én 14 óra körül kerékpározni indult Győr-Gyirmót térségében, azonban otthonába nem tért vissza és azóta ismeretlen helyen tartózkodik. A felkutatására tett intézkedések ezidáig nem vezettek eredményre. – olvasható a rendőrség oldalán is, illetve láthatók a férfiről a fotók.

Kiváló a kapcsolatunk a rendőrséggel, ennek köszönhetően korábban két BMW márkájú enduro motorkerékpárt kaptunk tőlük kölcsön használatra – kezdte a Győr+ tájékoztatását Miletics Mór a Városrendészet szakmai igazgatója. „Ezekkel a motorokkal a kollégáim olyan területekre is eljuthatnak, ahová országúti motorral vagy személyautóval nem lehetséges. Így most a motorosaink segítenek a rendőrségnek a keresésben, s reméljük eredménnyel is járnak.”

A két motoros városrendész olyan helyeket fésül át, amerre a bácsi korábban is gyakran megfordult, akár kerékpárral, akár gyalogosan. Megnézik a gyirmóti horgászfalut és egyéb horgászvizeket is, töltéseket, réteket, bringás útvonalakat, gyalogos ösvényeket, a Kovalter környékét, tehát minden olyan sárosabb, nehezen megközelíthető helyeket, ahová a terepmotorok könnyedén bejutnak. Természetesen a könnyebben elérhető részeken is tovább folyik a keresés, s ha szükséges, a további ütemben akár Koroncó irányába is kiterjesztik majd.

„Reméljük sikerrel járunk, és a fiúk megtalálják a bácsit. De persze mindegy hogy a rendőrök, a keresőcsapatok vagy mi bukkanunk a nyomára, a lényeg az, hogy előkerüljön! Kérem, hogy mindenki olvassa a médiában a felhívást, nézze meg a férfi fotóját, s ha tud róla valamit, vagy látta, azonnal jelezze a feltüntetett telefonszámon! – zárta bizakodva a szakmai igazgató.

Aki a képen látható dr. Halász Lajos Józsefet felismeri, tartózkodási helyéről, vagy eltűnésének körülményéről információval rendelkezik, kérjük hívja a Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központját a 06-96-417-329-es hívószámon, illetve névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 Telefontanú zöldszámán, valamint a 107 vagy 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikén.
Kapcsolódó témák: #eltűnés | #rendőrség | #segítség | #Városrendészet |