Győri Városrendészet

Rendészet: bővülő járműpark, folyamatos jelenlét

Fotó: Győr+ Televízió
Zombai-Kovács Ákos
2021.06.15. 13:21

Új járművek is segítik a Városrendészet munkáját. A rendőrség és különböző cégek támogatásával nagy teljesítményű motorkerékpárokkal és modern, ráadásul környezetbarát elektromos motorkerékpárokkal gazdagodott a közelmúltban a rendészet. Ezzel növelni tudják a munka hatékonyságát és a bevetések gyorsaságát is.

A Városrendészet a rendőrségtől kapott kölcsön 2 BMW motorkerékpárt, valamint egy elektromos motorkerékpárt megvásároltak, egyet pedig ajándékba kaptak. A bővülő járműpark növeli a rendészek munkájának hatékonyságát és a bevetések gyorsaságát is.

„Itt a jó idő és a járványhelyzet is megengedi már, hogy egyre többen legyenek a városban, a közterületeken, ezek a járművek pedig nagyban megkönnyítik a munkánkat, a környezetbarát elektromos motorokkal a Belvárosban, a másikakkal az egész város területén jelen vagyunk” – mondta a Győr Plusznak a Városrendészet operatív igazgatója.

„Azt tapasztaljuk, hogy nem csak nappal, de az esti, sőt az éjszakai órákban is egyre többen vannak a centrumban, ezért úgy döntöttünk, hogy bevezetjük az úgynevezett 24 órás őrzést, vagyis nem csak napközben, de éjszaka is jelen vagyunk minimum egy járőrpárral” – tette hozzá Kozma Zoltán.

„A nyitással már látszik, hogy egész nyáron, minden hétvégén lesznek programok és fesztiválok Győrben, ezzel nekünk is több munkánk lesz, de ez teljesen természetes” – emelte ki a szakember.

„Az elmúlt hétvégéken már tapasztaltuk a nagyobb forgalmat a Belvárosban ahol úgy tűnik, az emberek szeretik, ha városrendészeket is látnak, ezért igény szerint, nagyobb fesztiválok esetén akár több emberünk is lesz a frekventált helyeken” – fogalmazott az operatív igazgató.

Az elmúlt időszakban dr. Dézsi Csaba András többször is hangsúlyozta, szeretné, ha Győr lenne az ország legtisztább és legrendezettebb városa, amihez a Városrendészet is nagyban hozzá tud járulni, immár kibővült járműparkkal.

Televíziós szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Korábban a témában:

Kapcsolódó témák: #biztonság | #Győr | #Városrendészet |