Városrendészet

Felkavarták az állóvizet

Fotó: O. Jakócs Péter
HAK
2021.03.16. 17:53

A Városrendészet megalakulása jótékony hatással volt az egykori közterület-felügyelet állományára is. Régi és új szakemberek vállt vállnak vetve harcolnak azért, hogy Győr biztonságos, tiszta és vonzó legyen. A járőrszolgálati osztályvezető, Győr András a részletekről is beszélt.

„Integrációra volt szükség ahhoz, hogy a Városrendészet most úgy működjön, ahogy azt papíron elképzelték a szakmai vezetők” – kezdte Győr András.

„Kellett, hogy a szakmában régóta jól teljesítő közterület-felügyelő hölgyek és urak gördülékenyen együtt dolgozzanak az „új fiúkkal.” Mindenkinek jól jött az összevonás, hiszen a régiek a tapasztalatot és a tudást nyújtották a többnyire rendészeti múlttal rendelkező, de ezen a területen még kezdő kollégáknak. Azoknak a friss lelkesedéssel és jótékony vehemenciával megáldott, életerős férfiaknak, akik így egy kicsit megkavarták az állóvizünket. Így együtt alakult meg az az egység, ami jellemzi a Városrendészetet és ami igazán sikeres csapattá tehet minket.” – fogalmazott.

Az osztályvezető arról is beszélt, hogy a járőrszolgálati osztály közel húsz fővel dolgozik, akik közül többen kifejezetten a szelektív kommandót alkotják, míg mások a kerékbilincsekért felelnek. A járőrök legfőbb feladata a jelenlét, a szabálytalan parkolások, a szemetelés és a közterületi italfogyasztás szankcionálása. Ha pedig a helyzet úgy kívánja, akkor a Városrendészet bevetési osztályának a helyszínre riasztása és az ügyek közös megoldása a cél.

Fotó: Ács Tamás

„Szeretnénk, hogy a győriek egyre nagyobb bizalommal forduljanak a kollégáinkhoz! Nyugodtan szólítsák meg őket az utcán, segíteni fognak, amiben csak tudnak. Ha pedig valamit észlelnek, legjobb, ha azonnal hívják a 0–24 órában élő telefonszámunkat, mert arra azonnal reagálni tudunk. Mi mindent megteszünk, hogy Győr olyan legyen, mint amit elvárnak tőlünk, de a lakosok segítségére is szükségünk van, mert együtt sikerülhet csak a változás!” – zárta Győr András, a járőrszolgálat osztályvezetője.

A Városrendészet Győr elérhetősége: 20/403-8917.

Kapcsolódó témák: #Városrendészet |