Hirdetés
Újabb változásokról beszélt a polgármester az FM100.1-en

Városőrség és parkőrség alakul

Fotó: Marcali Gábor
Győr+
2020.08.06. 11:45

A Győr+ Rádió hallgatói már megszokhatták, hogy kéthetente csütörtökön reggel dr. Dézsi Csaba András polgármesteri „vizitet” tart. Orosz Sanyi és Ferenczy Balázs kollégáink faggatták a városvezetőt.

Hirdetés

Pár nap híján már fél éve tölti be hivatalát dr. Dézsi Csaba András polgármester. Az elmúlt 6 hónap tanulságait levonva, újabb változtatásokat eszközölt a hatékony munka és a sikeres eredmény érdekében.

„Tervezzük a Győri Önkormányzati Rendészet megerősítését, átalakítjuk ezt a szervezetet. Jövő hét pénteken rendkívüli közgyűlésen fogjuk megvitatni, és remélhetőleg elfogadni ezt az új szervezeti egységet” – árulta el a városvezető. Hangsúlyozta, a jelenleg működő rendészetet szétválasztják, lesz egy parkőri, mezőőri szolgálat és egy városőrség. „Nagyon fontos, hogy újra legyenek parkőrök, akik felügyelnek a tisztaságra és a közrendre. Másik oldalon viszont egy megerősített városőrséget állítunk fel. Az elmúlt fél év bizonyította, hogy változtatni kell a siker érdekében.”

Hirdetés

A Városháza ezüst emlékérmét adományozta szerdán dr. Dézsi Csaba András polgármester Kovács Albertnek, aki leleplezte a győri szabadstrandon titokban gyerekeket filmező férfit (cikkünk a 6. oldalon olvasható). „Úgy gondolom, ha ilyen súlyos bűncselekmény történik, akkor jogos elvárás az emberek részéről, hogy méltó, visszatartó erejű büntetést kapjon. Egy győri fiatalember azonnal felismerte a helyzetet, és tudta, mit kell cselekednie. Most a hatóságon és a törvény emberein a sor, hogy tegyék a dolgukat”. Dr. Dézsi kiemelte, Kovács Albert az élő példa arra, hogy vannak olyan győri emberek, akik nem csukják be a szemüket, és cselekednek, amikor cselekedni kell, megvédenek másokat. „Az ilyen emberek meglátásaira és ötleteire van szükségünk, emiatt kértem fel Kovács Albertet, hogy tanácsaival segítse az újjászervezett városőrség munkáját.”

A folyók városában a szúnyogkérdés mindig visszatérő probléma. A polgármester elárulta, folyamatosan kapcsolatban van a szakemberekkel, akik a szúnyoggyérítést végzik. „Egy olyan különleges formáját választottam a kommunikációnak, hogy a saját Facebook oldalamon hetente kiteszek egy bejegyzést a szúnyoghelyzetről. A beérkező kérdésekre pedig a szakemberek fognak válaszolni. Ahonnan pedig bejelentés érkezik, hogy sok a szúnyog, ott személyesen fogják megvizsgálni a helyzetet”. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy kimennek a helyszínre és megnézik, hogy 5-10 perc alatt hány szúnyog csípi meg őket, így az ott tapasztaltakat is összetudják vetni a hivatalos számokkal.

A polgármester elárulta, az elmúlt fél év arra tökéletes volt, hogy megismerkedett azzal, hogyan működnek a dolgok a győri városházán és milyen problémák vannak a rendszerben. „Ezeket próbáltuk átalakítani az elmúlt hónapokban, de vannak olyan területek, ahol mélyebbre kell nyúlni és drasztikusabb lépéseket kell tenni.”

Fotó: Marcali Gábor

A koronavírus és a szigorú korlátozások megnehezítették az elmúlt időszakot. A nyár a fesztiválokról, a koncertekről szokott szólni a városban. Dr. Dézsi Csaba András elárulta, igyekeznek augusztus 20-án egy rendhagyó rendezvényt szervezni.Tizenhat helyszínen szeretnénk koncerteket tartani egy időben, úgy hogy megfeleljünk az előírásoknak, tehát 500 fő alatti rendezvényekről beszélünk. Próbálunk megfelelni azoknak a változó szabályoknak, amik megszületnek. Örülök, hogy meg tudtam tartani a polgári hivatásomat és orvosként tudok tovább dolgozni, így még több emberrel találkozom, és még több visszajelzést, élményt, reakciót kapok a győriektől” – zárta szavait a városvezető.

TV-s szerkesztő: Zombai-Kovács Ákos

Kapcsolódó témák: #Győr+ Rádió | #Győr+ TV | #Győri önkormányzat |
likeold
a fb oldalunkat