Hirdetés
Hétköznapi hős

A hópárduc bátorsága: Elismerés a leleplezőnek

Fotó: O. Jakócs Péter
Papp Zsolt
2020.08.05. 12:13

A Városháza ezüst emlékérmét adományozta dr. Dézsi Csaba András polgármester Kovács Albertnek, aki leleplezte a győri szabad strandon titokban gyerekeket filmező férfit. A kitüntetettet különleges sportteljesítményei miatt is ismerhetjük…

Hirdetés

„A tábor vezetőjeként a gyerekekre vigyáztam a strandon. Ebédidő előtt kiszólítottuk őket a vízből, akik ezután öltözni mentek. Ekkor lettem figyelmes a kabin mögött gyanúsan viselkedő férfira, aki egy fekete tárgyat igazgatott a földön. Odamentem hozzá, és megkérdeztem, hogy mit csinál itt. Azt mondta, a kabinra vár, de nem volt nála váltóruha. Időközben felvette a földről a baseball-sapkát, amit elkértem tőle, hogy megnézhessem. Harmadik felszólításomra odaadta, és megtaláltam benne a kamerát.” – emlékezett vissza az eseményekre Kovács Albert az Ibex Sport Falmászó terem és a falmászó tábor vezetője, aki rögtön értesítette a rendőrséget, és átadta nekik a férfit és a sapkát is.

„Polgármesterként és gyakorló nagypapaként is köszönetet mondok Kovács Albertnek, aki tettével nem csak a strandon jelenlévő gyerekeket óvta meg, de a későbbi potenciális áldozatokat is.” – mondta dr. Dézsi Csaba András polgármester, aki – az oklevél szövege szerint „bátor helytállásáért és a közrend védelméért” a Városháza ezüst emlékérmét adományozta a táborvezetőnek.

„Jó látni, hogy vannak olyan emberek, akik nem csukják be a szemüket és cselekednek, amikor cselekedni kell, megvédenek másokat, jelen esetben a legvédtelenebbeket, a gyerekeket.” – fogalmazott a polgármester, aki hozzátette, bízik abban, hogy az igazságszolgáltatás megfelelő súlyú „hasonlóan bátor” ítéletet hoz majd az ügyben.

Kovács Albert neve egyébként a különleges sportteljesítményei miatt is ismerős lehet. A győri Ibex Sport és Hegymászó SE színeiben a volt Szovjetunió öt 7000 méter feletti hegycsúcsát szeretné leküzdeni a Hópárduc Expedíció-sorozat keretében. Eddig két csúcsot sikerült kipipálni, és a Pobeda mászása közben is eljutottak 7000 méterig, de az időjárási körülmények miatt a csúcstámadás elmaradt.

Lapunk kérdésére a hegymászó elmondta, az idén a koronavírus-járvány miatt kialakult helyzetben nem lesz kísérlet, de a veszély elmúltával, jövőre mindenképp folytatja az expedíciót, hogy hópárduc lehessen. Ahogy láthatjuk, a kitartása mellett a bátorsága és a szemfülessége is megvan hozzá.

A Városháza ezüst emlékérmét adományozta dr. Dézsi Csaba András polgármester Kovács Albertnek, aki a napokban leleplezte a győri szabad strandon titokban, öltözködő gyerekeket filmező 38 éves férfit. A polgármester kiemelte, városvezetőként és gyakorló nagypapaként is hálás Kovács Albert tettéért, hiszen szemfülességével azt a közeget óvta meg, amely a legvédtelenebb. A sapkás kukkolóként elhíresült férfi, jelenleg gyermek pornográfia miatt van előzetes letartóztatásban.

TV-s szerkesztő: Pulai Sarolta

Kapcsolódó témák: #Győr+ TV | #Győri önkormányzat | #híradó |
Hirdetés