Van mit kóstolgatni a ménfőcsanaki termelői piacon

Fotó: Kárpát Zsolt
Győr+
2022.08.27. 12:46

Hetedjére szervezték meg Ménfőcsanakon a termelői piacot, a rendezvény ezúttal is nagy sikernek örvendett.

Hirdetés

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, ismét termelői piacot szerveztek Ménfőcsanakon, augusztus utolsó szombatján.

„7. alkalommal szerveztük meg a ménfőcsanaki kézműves és termelői piacot, egyfajta nyárzáró eseményként. Volt egy kis szünet a júliusi hónapban, és most egy újabb lendülettel fogtunk neki a második félévnek. Széles a termékek választéka és  nagyon örülök annak, hogy egyre több termelő jelentkezik elsősorban szezonális zöldséggel és gyümölccsel. A jövőre nézve tervezünk még egy őszi piacot, és az adventi időszakban is lesz még egy hasonló esemény” – fejtette ki a főszervező, dr. Laczkovits-Takács Tímea, aki egyben a terület önkormányzati képviselője is.

Fotó: Kárpát Zsolt

„Tartósítószerek nélküli termékeket készítek, befőtteket, savanyúságokat, lekvárokat, szörpöket. Mi termeljük a hozzávalót is, Komárom-Koppánymonostorról járunk ide. Azt látom, hogy az itt élők szívesen kóstolgatnak és vásárolnak is, úgyhogy megéri ide jönni” – beszélt lelkesen Koczka Lajosné őstermelő, aki eddig az összes ménfőcsanaki termelői piacon itt volt.

Körmendiné Apostol Judit az „Életkert” őstermelője, ők most jöttek először erre a piacra. „Az Életkertnek ez most a debütálása! Tényőről jöttünk, árulunk fermentált üdítőt, ez most éppen fahéjas-szegfűszeges. De van kardamom citromos körtelekvárunk és padlizsánkrémünk is. Nagyon örülünk annak, hogy egyenletesen fogynak az újdonságaink, a csanakiak pedig nagyon kíváncsiak mindenre” – összegezte az őstermelő.

Fotó: Kárpát Zsolt

A csanaki piac tehát ismét nagy sikerrel zajlott. a városrészben élők ismét nagy számban látogattak ki az eseményre. A rendezvény népszerűségét az is adja, hogy nincs helypénz, helyette az ott árulók közül mindenki felajánlja egy termékét, amelyekből kis csomagokat készítenek a szervezők és azt helyi családok, idősek támogatására használják – mutatott rá dr. Laczkovits-Takács Tímea.

Fotó: Kárpát Zsolt

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt

Hirdetés