Vállalkozói estet rendeztek az ország „Lions fővárosában”

Ficsór Dávid MekliZ Fotó
2022.11.26. 09:55

27. alkalommal rendezett jótékonysági vállalkozói estet az Első Győri Lions Club, melynek ezúttal is az ETO Park Hotel adott otthont. A rendezvényen részt vett Győr polgármestere is.

Dr. Dézsi Csaba András beszédében úgy fogalmazott, hogy az Első Győri Lions Club a város egyik legsikeresebb és legnagyobb civil szervezete. „A Lions nem csak a vakokért és gyengénlátókért végzett karitatív tevékenysége miatt fontos része Győrnek, hanem azért is, mert példát mutatnak más civil szervezetek számára. Büszke tagjai pedig saját környezetükben olyan jó példával járnak elöl, mely mások számára is követendő lehet” – hangsúlyozta dr. Dézsi Csaba András.

Szemethyné Verebélyi Gabriella, az Első Győri Lions Club soros elnöke elmondta, hogy idén ünnepli alapításának 30. évfordulóját a győri szervezet. Hozzátette: a háború és az energiaválság miatt megsokasodtak a teendőik, de igyekeznek helytállni minden téren.

A közösség vezetője kiemelte a magyarországi lions clubok idei jószolgálati tevékenységét: a 2022-es év során az ország 41 klubja által nyújtott jószolgálat, adományok, támogatások forintban kifejezett értéke majdnem eléri a 250 millió forintot.

Koncsik István, a Lions Clubok Magyarországi Szövetségének kormányzója méltatta a Győrben működő három clubot (Első Lions, Arrabona, Patronus), sőt egyenesen az ország „Lions fővárosaként” titulálta a várost.

A rendezvényen több elismerés is gazdára talált, emellett Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője tartott érzékenyítő előadást. 

Galéria: MekliZ Fotó

TV-s szerkesztő: Kárpát Zsolt